Ataşehir’de 19 Mayıs Spor Gösterileriyle Kutlandı

21.5.2012

 


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ataşehir’de Kış Spor Okulları’ndaki öğrencilerin gösterileriyle kutlandı. Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kış Spor Okulları’nda, voleybol, basketbol, futbol, jimnastik, tekvando, boks ve kick boks dallarında eğitim gören 1200 Ataşehirli çocuk başarı ile eğitimlerini tamamladı.



Kış Spor Okulları’nın sezon kapanış töreni, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Celal Yardımcı İlköğretim Okulu spor salonunda öğrenciler ve Ataşehirlilerin katılımı ile gerçekleştirildi.



Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasıyla başlayan törene, Ataşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Sadık Kayhan, Ataşehir Belediyesi başkan yardımcıları Hüseyin Hışman ve İsmail Kabakçı katıldı.



Ataşehir Belediyesi Kış Spor Okulları öğrencilerinin gösterilerinin ardından, spor okullarında eğitim gören öğrencilere sertifikaları Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları tarafından verildi.



Törene katılamayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin gönderdiği mesaj, başkan yardımcısı Hüseyin Hışman tarafından okundu. Bu törenin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 93. yıl dönümünde yapılmasına dikkat çeken Başkan Battal İlgezdi mesajında şunlara yer verdi; “Sevgili gençler, Atatürk’ün gösterdiği ilkeler ışığında, en büyük zenginliğimiz ve güç kaynağımız olan siz gençlerin, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetişmesi için Ataşehir Belediyesi olarak, tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz ve etmekte devam edeceğiz. Hepinizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, 93 yıl önce Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve O'nun izinden gidenleri bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”



Öğrenci aileleri de Türkiye’nin gelecekteki sporcularının yetiştiği Ataşehir Belediyesi Kış Spor Okulları nedeniyle, Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür etti. Ataşehirliler, “özellikle ekonomik koşulları nedeniyle çocuklarını spor okullarına gönderemediklerini” belirterek, Ataşehir Belediyesi’nin kış spor okullarını açarak çocuklarına spor yapma imkânı verdiğini ifade ettiler.