Ataşehir Daha Yeşil

2.6.2011

 

 

Ataşehir Belediyesi 2. Çevre Şöleni etkinlikleri kapsamında Küçükbakkalköy Altay Sokak’taki boş arazi ağaçlandırıldı.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Çevre Şöleni etkinlikleri fidan dikimi ve piknik etkinliği ile devam etti. Ataşehirli çocukların yoğun ilgi gösterdiği Fidan Dikimi’ne Belediye başkan yardımcıları Zafer Nuhoğlu, Hüseyin Hışman ve Abdullah Der ile birim müdürleri de katıldı. Daha yeşil bir Ataşehir için belediye olarak çalıştıklarını söyleyen Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Nuhoğlu; “Çocuklar,  diktiğiniz ağaçlara siz sahip çıkacaksınız. Bu ağaçlar size emanet” dedi.



Çocukların palyaçolar eşliğinde şarkı söyleyip dans ettiği fidan dikiminde Küçükbakkalköy Altay Sokak’taki boş arazi de ağaçlandırıldı. Fidan dikiminden sonra çocuklar hep birlikte piknik yaptılar.

 


2. Çevre Şöleni etkinlikleri kapsamında Çevreci Kedi Çevki adlı tiyatro oyunu da ilköğretim çocukları için oynandı. Ataşehir’deki tüm ilköğretim okullarından öğrencilerin izlediği oyunda geri dönüşüm malzemelerinin çöp olmadığına değinildi. Ayrıca evlerdeki bitkisel atık yağlar hakkında da bilgiler verildi. Çocukların getirdiği evsel atık yağlar toplandı.