Ataşehir Belediyesi'nden Yılbaşı Denetimleri

29.12.2010

Ataşehir Belediyesi, ilçedeki tüm işletmelerde yaklaşan yılbaşı nedeniyle etiket denetimlerini arttırdı. Ayrıca halk sağlığı açısından Ataşehir’deki gıda satış noktalarında da denetimler sıklaştırıldı. Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler yılbaşı nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde özellikle işyerlerinin ruhsatları, sağlık koşulları ve etiketler dikkatle inceleniyor.

 

 

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi ve Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt'un da zaman zaman katıldıkları denetimlerde özellikle büyük alışveriş merkezlerinde etiket yönetmeliğine uyulup-uyulmadığı, her üründe etiket olmasına özen gösterilip-gösterilmediği ve işyeri ruhsatlarının olup-olmadığı kontrol ediliyor. Denetimlerde yasalara ve yönetmeliklere uymayan işyerleri hakkında belediyeye tanınan yetkiler doğrultusunda işlemler yapılıyor.

 

 

Yılbaşı gecesi de denetimler devam edecek. Ataşehir Belediyesi Zabıta, Sağlık ve Veteriner Müdürlüklerine bağlı personelden oluşturulan denetim ekipleri, 31 Aralık Perşembe gecesi ilçedeki eğlence mekanları ve restoranlarda denetlemelerini sürdürecek. Denetimlerde özellikle yılbaşı nedeniyle kesilen faturalardaki fiyatlar, canlı müzik yapılan yerlerin gerekli izinleri alıp-almadığı kontrol edilecek. Denetimlerde kurallara uymayan işyerleri hakkında cezai işlemler yapılacak.