Ataşehir Belediyesi “Su Havzaları” ile İlgili Panele Katıldı

2.12.2010

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği’nce, “Havza Alanlarının Dünü, Bugünü, Yarını” konulu panele katılan Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Ataşehir’in mimari yapısı, imar durumu ve havza alanları hakkında bilgi verdi. 04 Aralık Cumartesi günü Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen ve Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe ile Ataşehir Belediye yetkililerinin konuşmacı olarak katılacağı duyurulan panele tek katılım Ataşehir Belediyesi tarafından oldu.

Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Ataşehir’deki mimari yapılaşma hakkında bilgi verirken; “Ataşehir yapılaşması henüz çok yeni olan, bir tarihi olmayan, aynı zamanda meydanı, simgeleşmiş caddeleri olmayan, dört ilçenin kenarda kalan mahallelerinin birleşmesiyle oluşturulmuş bir ilçe. Ataşehir’in çok az bir kısmında şehir mimarisinden söz edebiliriz” dedi.

İmar durumlarına değinen Sadık Kayhan, Ataşehir’in pek çok mahallesinde imar ve tapu sorunları olduğunu, belediye olarak ellerinden geldiğince vatandaşlara destek olarak bu sorunları çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Havza alanları hakkında da açıklama yapan Sadık Kayhan; “Ataşehir’de bulunan 17 mahalleden sadece Ferhatpaşa Mahallesi su havzaları ile ilgilidir. Burada yaşanan sorun ise; su havzalarına Ferhatpaşa’ya göre daha yakın olan bölgelerde daha yüksek yapılaşmaya izin verilirken, Ferhatpaşa’ya o bölgelere göre daha az verilmesidir” dedi.