Ataşehir Belediyesi Okul Kantincilerini Eğitiyor

23.10.2009

Başkan İlgezdi “Gıda sektöründe herkese ulaşmak istiyoruz” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanlığı'nın başta domuz gribi olmak üzere salgın hastalıklara karşı okullarda kantin işletenlerle ilçe sınırları içinde gıda sektörü çalışanlarına yönelik seminerleri başladı. İlk seminerde okul kantinlerinde çalışan personele “Bireysel Hijyen, Gıda Hijyeni ve Güvenliği” anlatıldı.

 

 

Okullarda öğrencilerin daha sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamak için Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi, Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 60 okuldan toplam 150 kantin görevlisi katıldı. Ücretsiz olan seminer sonrası katılımcılara birer de sertifika verildi.

 

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’deki okul kantinlerinde daha çok kadınların çalıştığını gözlemlediğini, bu tip personel yapılanmasının hijyen konusunda yapılacakları kolaylaştıracağını söyledi. Ataşehir’de gıda güvenirliliğini sağlamak için ulaşabildikleri kadar çok kişiye ulaşmak istediklerini belirten Belediye Başkanı İlgezdi, eğitim seminerlerindeki işbirliği nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

 

 

Seminere katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Eğitim Sorumlusu ve Gıda Doktoru Muhsin Öztürk ise sağlık alanında eğitimlerin ilk kez Ataşehir’de verildiğine dikkat çekti. Muhsin Öztürk, Gıda Kanunu gereği gıda sektörü personellerinin hijyen eğitimi almalarının zorunlu olduğunu ve işyeri sahiplerinin bundan sorumlu olduklarını vurguladı. Domuz gribi ve alınabilecek önlemler hakkında da bilgi veren Öztürk, çocukların çok zayıf bünyeli olduklarına dikkat çekti ve kantin çalışanlarının, hem kendilerinin hem de çocukların sağlıklarını koruyabilmeleri için ellerini sık sık yıkamaları gerektiğini vurguladı.