Ataşehir Belediyesi’nden Pazarlara “Terazi Noktası”

27.12.2012



Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, pazarlardan alışveriş yapan tüketicilerin eksik gramajlı ürün almasını önlemek için terazi uygulaması başlattı. Başlatılan terazi uygulaması ile hem tüketici hakları korunuyor hem de haksız kazancın önüne geçiliyor.


Tüketicilerden gelen yoğun şikayet ve istek üzerine Ataşehir’deki tüm mahalle pazarlarında “tartı noktası” oluşturan Ataşehir Belediyesi, vatandaşa ücretsiz sunulan terazi hizmetiyle tüketicilerin eksik gramajlı ürün almasını engelliyor. Pazardan alışveriş yapan tüketici dilerse aldığı ürünü tartı noktasında tartıp gramajı gösteren fiş alıyor. Gramaj hesabından şüphelenen her tüketici, pazar alanında bulunan zabıtaya başvurup, pazar girişinde kurulan tartı noktasında aldığı ürünüm gramajını denetletiyor.


Kayışdağı Mahallesi Akyazı Caddesi üzerinde kurulan pazar yerindeki “tartı noktası” uygulamalarını denetleyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, pazar alanını gezerek esnaf ve tüketicinin sorunlarını dinledi. Tartı noktası uygulaması ve satılan gıdaların sağlıklı olup olmadığının denetlenmesinden memnun olduklarını belirten vatandaşlar, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkürlerini iletti.

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce Ataşehir ilçesinde terazi uygulaması yapılan mahalleler ve uygulama günleri şunlar:

Pazartesi: İnönü Mahallesi
Salı: İçerenköy ve Ferhatpaşa mahalleleri
Çarşamba: Yenisahra ve Esatpaşa mahalleleri
Perşembe: Kayışdağı ve Aşık Veysel mahalleleri
Cuma: Yeniçamlıca Mahallesi
Cumartesi: Yenişehir Mahallesi
Pazar: Bakkalköy ve Örnek mahalleleri