Ataşehir Belediyesi’nden “Engelsiz Belediye” Hizmeti

25.8.2016

Ataşehir Belediyesi “Engelsiz Ataşehir” sloganıyla Ataşehir’de engellilerin yaşamını kolaylaştıran hizmetlerine yenilerini ekliyor.

Ataşehirli engelli vatandaşların hiçbir engele takılmadan rahatça hizmet alabilmeleri amacıyla Ataşehir Belediyesi Hizmet Binası engelli vatandaşların kullanımına daha uygun hale getiriliyor.

Ataşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda; iz yollarından, kabartmalı haritalara, yardımcı asistan hizmetinden, engelli tuvaletlerine, asansörlere ve özel rampalara kadar baştan sona engellilerin kolayca yararlanabildiği engelsiz bir hizmet sunuluyor.

Görme engelli vatandaşlar, Braille alfabeli haritalarda gidecekleri yeri buluyor, kendileri için hazırlanan tanıtım broşürlerini rahatça kullanabiliyor, yardımcı personellerle işlemlerini rahatça takip edebiliyor.

Yaşlı ve engelli ziyaretçilere Halkla İlişkiler Birimi görevlilerince refakat hizmeti verilirken, gereksinim duyan engelli vatandaşlara ziyaretleri süresince tekerlekli sandalye temin ediliyor.

Hizmet Kalitesini yükseltmek ve engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için çalışan Ataşehir Belediyesi, belediye personeline verilen “İşaret Dili Eğitimi” sayesinde engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim kurulmasını sağlıyor.