Ataşehir Belediyesi Katı Atıkları da Ekonomiye Kazandırıyor

1.12.2009

Ataşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile ÇEVKO işbirliğinde Ataşehir’deki katı atıklar toplanmaya başlandı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin "Yeşil, sağlıklı bir Ataşehir" sloganıyla başlattığı atıkların toplanması ve ekonomiye kazandırılması projesi kapsamında ilçedeki tüm konutlardan pet şişe, konserve kutusu, süt kutuları gibi katı atıklar evsel atıklardan ayrı toplanmaya başlandı.

Projenin start aldığı Ataşehir Zümrüt Sitesi’nde konut ve işyerleri ziyaret edilerek, katı atıkların evsel atıklardan ayrı nasıl toplanacağına ilişkin vatandaşlar bilgilendirildi, ev ve işyerlerine atık poşetleri dağıtıldı. Ayrıca apartman girişlerine evsel atıklardan ayrı toplanan katı atıkların hangi günler saat kaçta alınacağına ilişkin bilgilendirici etiketler yapıştırıldı. Daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak için “Ataşehir Belediyesi'nin atık yağlardan sonra katı atıkları da evsel atıklardan ayrı toplamasını" sevinçle karşılayan Ataşehirliler, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin çevreye duyarlılığını desteklediklerini belirterek, "Başkan İlgezdi'nin seçim öncesi söz verdiği Çağdaş Ataşehir’i adım adım oluşturan çalışmalarını destekliyoruz" dedi.Atatürk ve Barbaros mahallerinde başlatılan katı atıkları evsel atıklardan ayrı toplama çalışması kısa sürede ilçedeki tüm konut ve işyerlerine yayılacak, kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacak.

.