Ataşehir Belediyesi ile Oto Sanayi Sitesi Esnafı Temiz Çevre İçin El Ele

4.10.2009

Ataşehir Belediyesi, PETDER ve LASDER işbirliği ile Bostancı Oto Sanayi Sitesi esnafına geri dönüşüm konusunda eğitim verildi. Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce düzenlenen geri dönüşüm eğitimine Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Eğitim Müdürü Ayten Kartal, Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, PETDER Operasyon Müdürü Aydın Özbey, LASDER Lojistik Müdürü Erdoğan Şahin ile Bostancı Oto Sanayi Sitesi Başkanı İrfan Özelçi katıldı.

 

 

PETDER'in hazırladığı atık yağların toplanması, geri dönüşümü ve bertaraf edilmesine ilişkin kısa filmin gösterimi ile başlayan eğitim seminerinde, PETDER Operasyon Müdürü Aydın Özbey AB uyum yasaları kapsamında Türkiye'ninde geri dönüşümle ilgili çalışmalar yaptığını belirterek, ''Eskiden musluktan su içerken şimdi damacana suyunu içiyoruz. Artık daha maliyetli yaşıyoruz. 1 litre atık motor yağı 800 bin litre suyu kirletiyor. Hepimiz dünyadaki su kaynaklarını kullanıyoruz. Bize uzaydan su gelmiyor. Bu nedenle çevremizi korumak zorundayız.'' dedi .

 

 

Ataşehir Belediyesi'nin çevre ile ilgi projelere öncelik verdiğini vurgulayan Ataşehir Beledeiyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ise; ''Belediyemi çocuklarımıza daha temiz bir çevre bırakmak için çalışıyor. Bu konuda bir takım yönetmelikler de var. Amacımız bu atıkları çevreye zarar vermeden toplamak için herkesin yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamak. Bizde Ataşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince çevreyle ilgili çalışmalara destek vereceğiz'' diye konuştu. Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya da yapılan yanlışları cezalandırarak değil eğitimle düzeltmeye çalışacaklarını söyledi .