Ataşehir Belediyesi ile Anadolu Cam’dan ‘Cam Yeniden Cam’ işbirliği

14.3.2014



Çevre konusunda farkındalık yaratan projelere imza atan Ataşehir Belediyesi ve Anadolu Cam, Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında işbirliğine gidiyor.

Anadolu Cam, Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Meydanı Parkı’nda 19 Mart Çarşamba günü kuracağı ‘Takas Evi’ ile cam kumbaralara atılan cam ambalajların nasıl geri dönüştüğünü Ataşehirliler’e anlatacak.

Camda geri dönüşümün artırılması için toplumsal bilinci ve farkındalığı yükseltmeyi hedefleyen ‘Takas Evi’ etkinliğinde, cam geri dönüşümünün ülke ekonomisine ve enerji tasarrufuna sağladığı katkılar tüketiciyle paylaşılacak.

‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında, parkta kurulacak Anadolu Cam standına atık cam şişe getirenlere bir sürpriz hediye verilecek. Ataşehir’deki etkinlik kapsamında, özellikle çocukların ilgisini çekecek eğlenceli aktiviteler de düzenlenecek.

2011 yılında hayata geçirilen Cam Yeniden Cam projesiyle gelecek nesillere çevre bilincinin ve cam geri dönüşümünün aktarılması, camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğunun anlatılması hedefleniyor.