Ataşehir Belediyesi, İlçede Okuma Yazma Seferberliği Başlattı

25.3.2010

Ataşehir Belediyesi'nin açtığı Ataevleri'nde, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi'nin de katkılarıyla, gönüllü öğretmenler tarafından verilen eğitimlerle kadınlara kısa sürede okuma-yazma öğretilmesi hedefleniyor. Ataevleri bünyesinde oluşturulan 15 'er kişilik sınıflarda okuma-yazma eğitimine başlandı. Hızlandırılmış eğitimin uygulanacağı sınıflarda 3 ay boyunca, haftada 3 gün, üçer saat ders verilecek. Ataevleri'nde gerçekleştirilecek bu eğitimleri tamamlayan kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı'nca okur-yazarlık belgesi verilecek. Okuma-yazma eğitimlerinin sadece kadınlara yönelik olması, okuma-yazma bilmeyen erkeklerin genellikle vatani görevlerini yaptıkları esnada Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kendilerine okuma-yazma eğitimi verilmesi olarak açıklandı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türkiye genelinde okuma-yazma bilmeyenlerin büyük bölümünü kadınların oluşturduğuna dikkat çekti. Başkan İlgezdi, 15'er kişilik sınıflarda başlayan okuma-yazma eğitimlerine yoğun başvuru olduğunu belirterek, “Sağlıklı eğitim için sınıflarda öğrenci sayısını artırmayacağız. Başvurular için yeni sınıflar açacağız” dedi.