Ataşehir Belediyesi “İlçe Tasarım Birimi” Denetimlerine Başladı

2.2.2010

Ataşehir Belediyesi; İstanbul Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmenliği'ni uygulamak amacıyla ilçede, İlçe Tasarım Birimi'ni oluşturdu.

Ataşehir Belediyesi İlçe Tasarım Birimi; Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, İmar Müdürlüğü'nden Engin Aytemur, Sağlık Müdürlüğü'nden Oktay Nesimi Yılmaz ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden Feyza Dişli'den oluşuyor.

Bu birim kent mobilyalarının tip, şekil ve niteliğinin belirlenmesi ile ilgili yönetmelik doğrultusunda ilan, reklam ve tanıtım elemanlarının konulması için uygun veya karşıt görüşler verecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Tasarım Birimi ile koordineli olarak çalışacak Ataşehir Belediyesi İlçe Tasarım Birimi, ilçenin teknik altyapı ve estetik özelliklerinin bozulmaması için denetimlerini sürdürecek. Kentsel Tasarım Birimi'ne bağlı olarak 5 kişiden oluşan denetim ekibi ise pano, bilboard ile afiş gibi reklam araçlarını düzenleyecek.