ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

AYNUR TAKUŞ'UN ATAŞEHİR BELEDİYESİ İLE GERÇEKLEŞEN HAYALLERİ

5.9.2024

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ.

Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanlarla hayatlarını değiştirme fırsatı bulan vatandaşların hikayesini konu alan “Bizim Hikayemiz” serisi her hafta farklı hayatları konuk ediyor. Hayatlarının bir noktasında, zor anlar yaşamış veya bir destek ihtiyacı duymuş ya da çaresizlik içinde kalmış kişilerin, Ataşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayatlarına yeniden başlangıç yaptığı bu öyküler, okuyuculara ilham kaynağı olurken, aynı zamanda umut da aşılıyor. İşte bu öykülerin bir tanesi de bu haftaki Ataşehirli Aynur Takuş’a ait.

Bizim Hikâyemiz’in bu haftaki konuğu, 1984 yılından beri Ataşehir’de yaşayan 60 yaşındaki Aynur Takuş oldu. Emekliliğinin ardından yaşamına yeni bir yön vermek ve kendisini geliştirmek için önemli adımlar atan Aynur Takuş, Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi ile tanışarak, hayatının nasıl değiştiğini anlattı.

Kamu sektöründe uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Aynur Takuş, iş hayatındaki yoğunluğun ardından kendisi için yeni bir arayışa girdi. Ne yapabileceğini düşünürken, sosyal etkinliklere ve eğitim kurslarına yöneldi.

Başarılarla Dolu Emeklilik Hayatı

Emeklilik sonrası hayatına yeni bir renk katmak isteyen Takuş, ilk olarak dikiş kurslarına katılmak için merkez arayışı içerisine girdi. Bu süreçte, Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi ile tanışan Aynur Takuş, hayallerini gerçekleştirmek için burada önemli eğitimler aldı. Heyecan verici bir dönemin kapılarını araladığı bu merkezde geçirdiği süre boyunca dikişin inceliklerini öğrendi, çantalar, eşofmanlar, pantolonlar dikti ve arkadaşlarına hediye etti.  

Aynur Takuş bu merkez ile ilgili şu sözlere yer verdi: “Bu merkezde hem resim, hem de dikiş kursu eğitimi aldım. Her ikisini çok sevdim, çok güzel şeyler öğrendik burada. Hocalarımız bize gerçekten çok değer verdiler ve değerli olduğumuzu hissettirdiler. Her soru sorduğumuzda cevap verdiler ve kendimle bu yaz çok güzel zaman geçirdim, hiç sıkılmadım. Çantalar diktim, aileme eşofmanlar diktim, pantolonlar diktim.”

Hayallerini Bir Bir Gerçekleştiriyor: Kendi Sergisini Açtı

Ancak bununla da kendisini sınırlamak istemeyen Aynur Takuş, hayallerini gerçekleştirmek için sergi açmaya karar verdi. Bu çalışmalarda kendi eserlerini yeteneklerini sergileyen Aynur Takuş, çevresindeki insanlara da ilham verdi.

Her şeyin emek ve istemekle alakalı olduğunu vurgulayan Aynur Takuş, şu sözleri ifade etti: “Evde kendi başımıza ufak tefek bir şey bilsek bile bunu uygulamamız çok zordu, ama hocalarımız sayesinde bu teknikleri öğrendik ve bunları kendi emeklerimizle birleştirip çabalarımızla çalışarak, güzel ürünler sergiledik. Bu ürünleri burada sergilememize yardımcı olan hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bize büyük katkılar sundular, sonsuz teşekkürler.”

Bir Diğer Hayali; Okuma Alışkanlığını Teşvik Edecek Bir Kafe Açmak

Aynur Takuş’un emeklilik sonrası hayatında bir diğer büyük hayali de küçük bir kafe açmaktı. Ataşehir’in Yeni Çamlıca Mahallesi’nde bulunan bahçeli evini, kafe açmak için ideal bir yer olarak gören Takuş, burayı kafeye çevirerek, kendi üretimlerini sergilemeyi planladı. Perdelerden masa örtülerine kadar her türlü malzemeyi kendi emeğiyle yapmayı hedefleyen Takuş, kafe iç dekorasyonunu tamamen kendisi tarafından tasarlanacağını ifade ederek şu sözleri söyledi: “ Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde almış olduğum bilgilerle hayalimdeki kafenin masa örtülerinden, perdelerine her dekorasyonunu kendim emeğimle tasarlamak istiyorum. Bu kafeyi harekete geçirirken de en büyük hayalim, gençleri daha doğru, daha akılcı, daha mantıklı bir alanda zaman geçirmelerini sağlamak istiyorum. Unutulmuş olan o gazeteleri okumalarına; belki yıllarca kitap okumuşlarsa da unuttukları kitapları yeniden okumalarına vesile olmak için çalışmak istiyorum. Dilerim bu hayalimi de gerçekleştirmiş olurum.”

Aynur Takuş’un bu yolculuğu, sadece kendine değil, çevresindeki insanlara da büyük bir motivasyon sağlıyor. Emeklilik döneminde hem kendini geliştiren, hem de topluma faydalı olmayı başaran Aynur Takuş, Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi’nin sağladığı desteklerle, hayatında önemli bir dönüşüm yaşadığını ifade ediyor.

Aynur Takuş şimdi ise, umut dolu gözlerle hikayesini yeniden yazıyor ve küçük bir kafede hayallerini gerçekleştirmek için hazırlık yapıyor. Bu süreçte öğrendiği her şeyle yeni projelere imza atmayı dört gözle bekleyen Takuş’un emeklilik sonrası bu başarılı yolculuğu, yaşının sadece bir rakamdan ibaret olduğunu ve hayatın her döneminde yeni hedefler belirlenerek, başarıya koşulabileceğini gösteriyor.

Ataşehir Belediyesi İki Projesiyle Altın Karınca Ödülü Aldı | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

ATAŞEHİR BELEDİYESİ İKİ PROJESİYLE ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ ALDI

13.12.2024

Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi” adlı proje, İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi kategorisinde ve “Fintech Factory” adlı proje de Yerel Kalkınma kategorisinde Altın Karınca Ödülü’ne layık görüldü. Bu önemli organizasyonda iki ödül almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ise ‘’Ataşehir Belediyesi olarak daha iyi hizmet verebilmek için yenilikçi, insan odaklı ve çevreci yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) bu yıl onuncusunu düzenlediği “Altın Karınca 2024 Ödülleri” kapsamında, Ataşehir Belediyesi’nin “İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi” ve “Fintech Factory” projeleri ödül aldı.

Belediyelerin yenilikçi ve ilham veren projelerini ödüllendiren Altın Karınca Ödülleri, 12 Aralık Perşembe günü 10. kez sahiplerini buldu.

Fark yaratan ve örnek projelerin yaygınlaştırılmasını sağlamak, aynı zamanda bu projelerin uluslararası görünürlüklerini arttırmak amacıyla düzenlenen Altın Karınca Ödülleri’ne toplam 310 projeyle başvuru yapıldı. Törende Altın Karınca kazanan proje ekipleri ödüllerini, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı.

İÇEM ve Fintech Factory Ödüle Layık Görüldü

10 farklı kategoride ödül dağıtılan Altın Karınca Ödülleri’nde; Ataşehir Belediyesi’nin, İstanbul’da yaşayan 10-17 yaş grubundaki çocuklara ve gençlere inovatif eğitim ve uygulama yöntemleri sunan İÇEM projesi  “İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi” kategorisinde ödüle layık görüldü.  Yine Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, finansal teknolojiler alanında girişimcilik ekosistemini desteklemeyi hedefleyen bir hızlandırma programı olan “Fintech Factory” isimli proje de Yerel Kalkınma kategorisinde Altın Karınca Ödülü’nün sahibi oldu. 

“Yeni Projeler Geliştirmeye Devam Edeceğiz”

Bu önemli organizasyonda iki ödül almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Bu yıl onuncusu gerçekleşen Altın Karınca Ödül programında, 2 projemizin ödül alması bizi çok mutlu etti. Belediyelerin daha başarılı projelere imza atmaları yönünde motivasyonlarını artıran bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum, ödül alan proje sahiplerini de tebrik ediyorum. Ataşehir Belediyesi olarak daha iyi hizmet verebilmek için yenilikçi, insan odaklı ve çevreci yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

İÇEM Projesi, Çevre Sorunlarına Farkındalık Oluşturuyor

Ferhatpaşa Mahallesi’nde 350 metrekare kapalı, 1500 metrekare açık alanda hizmet veren İÇEM’de; 3 adet öğrenci laboratuvarı, 1 adet seminer salonu ve dış mekân eğitim uygulama bölümleri bulunuyor.

İÇEM bünyesinde gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri ile ortaokul ve lise düzeyi öğrencilerin ekoloji, sürdürülebilir yaşam ve çevre sorunları hakkında bilgi birikimi ve farkındalık kazanmaları, doğayla olan bağlarını güçlendirmeleri ve çevre konularında STEM disiplinlerini bütünleştirme becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Uzman eğitmenlerin rehberliğinde gerçekleştirilen eğitim ve uygulamalarla, öğrencilere; yağmur suyu hasadı, yenilenebilir enerji sistemleri, akuaponik sistem (balık ve bitki yetiştiriciliği), kompostlama ve organik tarım hakkında bilgiler verilip, yenilikçi örnekler sunuluyor.

Fintech Factory Projesi, Yeni Girişimcilere Destek Sağlıyor

Son yıllarda hızlanan dijitalleşme süreci, fintek (finansal teknoloji) girişimlerinin küresel çapta güçlü bir konum elde edebilmesi için daha fazla sektörel ve teknik deneyime ihtiyaç duymalarına neden oluyor. Fintech Factory projesi, Türkiye’de girişimcilik ve inovasyon alanında en çok yatırım alan sektörlerden biri olan fintek sektöründe yeni girişimlerin globale açılma süreçlerini destekliyor. Uzmanlar, sektör temsilcileri ve yatırımcılar tarafından hazırlanmış çok yönlü bir program olan Fintech Factory’e dahil olan girişimler, lokal ve global paydaş şirketler ile iş birliği fırsatına ve yatırımcılara erişebilme imkanına sahip oluyorlar. Fintech Factory, fintek girişimcilerine yalnızca yerel ve küresel ağlardan faydalanma olanağı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sektörün önde gelen isimlerinden birebir mentorluk ve danışmanlık imkânı da sunuyor.