Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu

30.6.2010

Halk Oyunları Topluluğumuz Fransa'da121px

Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ilçemizdeki gençlerden oluşan halk oyunları topluluğu ile Fransa'da düzenlenen “Altın Bebek Folklor Festivali” ne katılmak üzere 29 Haziran da yola çıktı. Fransa'da gösteriler yapacak olan topluluk için hazırlanan program kapsamında gençler, topluluk kadrosunda bulunan öğretmenler tarafından yönlendirilerek Sofya, Budapeşte, Viyana, Paris ve Venedik kentlerinin tarihi ve sanatsal yapısı ile ilgili geziler yapacak. Bir yıl boyunca Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları topluluğu bünyesinde hem eğitim alıp hem de gösteriler yapan gençler bu çalışmalarının mükafatını bu gezi ve festival programı ile almış oldular.

Halk Oyunları Topluluğumuz Kardeş Kültürler Festvali'nde 121px

Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğumuzun bir bölümü Fransa'da gösteriler yaparken bir bölümü de Belediyemizin düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali'nde gösteriler yapıyor. Festivalin açılış gününden itibaren Bitlis, Diyarbakır, Burdur, İzmir ve Trabzon yörelerinin halk oyunları gösterilerini Ataşehirlilerle buluşturan grup Aydın yöresi ile izleyicilerle buluşmaya devam edecek.

 

Kültür Kurslarına Yoğun İlgi121px

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen kurslar Ataşehirlilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. İlk aşamada 07-24 yaş arası Bağlama, Gitar, Keman, Perküsyon (Vurmalı Çalgılar), Halk Oyunları ve Latin Dansları branşlarında toplam 543 kişi kaydoldu. Kurslar 5 Temmuz günü Aşık Veysel Ataevi, 30 Ağustos Ataevi, Yeni Çamlıca Ataevi, Nuri Cıngılloğlu Lisesi, Celal Yardımcı İlköğretim Okulu ve İçerenköy Kurs Merkezi'nde başlayacak. Yapılacak eğitimlerle Ataşehir'de gençler ve çocuklar ilk sanat eğitimlerini kendilerine en yakın mahallelerde almaya başlayacaklar. 121px