ATAŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK ORKESTRASI SEÇMELERİ BAŞLIYOR

1.11.2016

Orkestra Sınavı Bilgileri

9 – 18 yaş arası gençlerimizden oluşturulacak “Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası sınavı; yaylı çalgılar (keman, viyola, çello, kontrbas) ve tahta üflemeliler (klarinet, flüt, obua, fagot) branşlarında 31 Ekim Pazartesi – 19 Kasım Cumartesi arası Atamem, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi ve İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nde yapılacaktır.

Kayıt yaptıran tüm kursiyerler 20 Kasım 2016 Pazar  günü saat 17:00’da ATAMEM’de sınava katılmak zorundadır.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası Sınav İçeriği;

Yaylı Çalgılar (Keman, Viyola, Çello, Kontrbas)

Keman ve Viyola

• 1.2.ve 3. Pozisyonları kapsayan eserler ve etütler. Varsa daha üst bir seviye de çalınabilir. Eser ve etüt tercihlerini öğrenci kendisi yapacaktır.

• 3 oktav Sol majör gam, 2 oktav Do, Re, La, Fa, Si bemol Majör gamlar ve bu gamların ilgili Mi, La, Si, Fa diyez, Re, Sol minör gamlarının (armonik ve melodik) çalınması istenecektir. 3 oktav Sol Majör gamı her öğrenci zorunlu olarak çalacak, diğer gamlardan ikisini öğrencinin kendisi belirleyecektir.

Çello

• 1. ve 2. Pozisyonları kapsayan eserler ve etütler. Varsa daha üst bir seviye de çalınabilir. Eser ve etüt tercihlerini öğrenci kendisi yapacaktır. • 2 oktav Do, Re, Sol, La, Fa, Si bemol Majör gamlar ve ilgili La, Si, Mi, Fa diyez, Re, Sol minör gamlarının (armonik ve melodik) çalınması istenecektir. Do Majör gamı her öğrenci zorunlu olarak çalacak, diğer gamlardan ikisini öğrencinin kendisi belirleyecektir.

Kontrbas

• 1. ve 2. Pozisyonları kapsayan eserler ve etütler. Varsa daha üst bir seviye de çalınabilir. Eser ve etüt tercihlerini öğrenci kendisi yapacaktır. • 2 oktav Sol majör gam zorunlu olarak çalınacak, Fa, Do majör gamlar ve La, Sol minör gamlardan öğrencinin belirleyeceği herhangi iki gam çalınacaktır.

Tahta Üflemeliler

Flüt

• En az 2 oktav eser ve etüt çalınması istenecek. Çalınacak eser ve etütleri öğrencinin kendisi belirleyecektir.

• En az 3 gam, 2 oktavdan az olmamak kaydıyla öğrencinin kendisi tarafından belirlenip çalınacaktır.

Klarinet (si bemol)

• Si bemol klarinet istenmektedir.

Obua

• En az 2 oktav eser ve etüt çalınması istenecek. Çalınacak eser ve etütleri öğrenci kendi belirleyecektir.

Fagot

Orkestranın içeriği

• Oluşturulan orkestra profesyonel bir algıyla değil amatör bir algıyla çalışacaktır. Yani sınav için müzik okulunda okuma şartı yoktur. 9- 18 yaş arası bütün öğrenci ya da öğrenci olmayan herkes başvurabilir. Sınav sonrası müzikte beceri seviyemizin ortalaması belirlenip çalınacak repertuar da ona göre belirlenecektir.

• Oluşturulan orkestranın formatı çok sesli Batı müziği eksenli olup, beraberinde halk türküleri, popüler şarkılarda icra edilecektir.

Sınava başvuru kriterleri

• Atamem, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi ve İçerenköy Sanat Eğitim merkezinde kayıt yapabilirler.

• Başvurular telefonla da yapılabilecektir.

• Başvuruda bulunan adaylardan ad, soy ad, TC numarası, yaş, iletişim numarası, mail ve hangi çalgıyla sınava gireceğinin bilgisi alınacaktır.

• Yaşlar yıl baz alınarak belirlenecektir.

• Sınavlar sıra numarasına göre yapılacaktır. Sınava başvuru tarihleri 31 Ekim Pazartesi – 19 Kasım Cumartesi

Sınav Tarihi: 20 Kasım Pazar

Saat 17:00