Ataşehir Belediyesi Bir İlke Daha İmza Atıyor

10.2.2012

Ataşehir Belediyesi bir ilke daha imza atıyor ve Türkiye’nin ilk “Özel Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü”nü kuruyor.

Ataşehir Belediyesi ve AKUT arasında imzalanacak olan protokol ile Türkiye’nin ilk Afet ve Acil Durum Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Ataşehir’de kuruluyor.

Deprem kuşağında olan Türkiye’de yaşanan depremlerde büyük can ve mal kayıpları oluyor. Son olarak Van’da yaşanan büyük depremin ardından olası bir İstanbul depremini en az zararla atlatmak için kolları sıvayan Ataşehir Belediyesi, AKUT ile yaptığı görüşmelerin sonucunda Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Ataşehir kriz merkezinin bulunduğu alanda Afet ve Acil Durum Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’nü kuruyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ ile AKUT Başkanı Nasuh MAHRUKİ’nin de katılımı ile 13 Şubat Pazartesi saat 10.00’da Ataşehir Marriot Hotel’de iki kurum arasında imzalanacaktır.

Protokol İmza Töreni Programı
Saat: 10.00 Açılış Konuşmaları