Ataşehir Belediyesi Bayan Kros Takımı Türkiye Şampiyonasında Yarı Finalde Yarışacak.

26.2.2010

Ataşehir Belediyesi'nin amatör sporculara sağladığı destekle Ataşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesine katılan, Selçuk Ecza 50.Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu Ataşehir Belediyesi Kros Takımı yarı finallerde yarışıyor. Atletizm sporcusu 40 kişilik grubun içinden derslerindeki başarılarıda dikkate alınarak seçilerek oluşturulan Ataşehir Belediyesi Atletizm Takımı, kulüpler arası Türkiye Şampiyonası'nın Mersin'de yapılan elemelerinde takım olarak Türkiye 9.'su olarak finallere kalmaya hak kazanmıştı.

Türkiye Şampiyonasında yarışan grupların yaş ortalamalarına göre 3 yaş daha küçük yaş grubunda bulunan Ataşehir Belediyesi Kros Takımı, 27 Şubat'ta Denizli Pamukkale'de yapılacak yarı finallere katılmak için Denizli'ye gitti. Ataşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Düzova ve Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi tarafından uğurlanan Kros Takımının hedefi 20 Mart'ta Antalya'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'nın finallerine katılmak.

Takım Antranörlüğünü eski milli sporcu Yusuf Can Turan'ın yaptığı kros takımı Seda Uçan, Ayfer Aslan, Semra Doğan, Damla Çelik, Hazal Cengiz ve Kader Erbek'ten oluşuyor. Kros takımının en iddialısı ise Kader Erbek. Türkiye 7.'si olan Kader Erbek, hedefinin olimpiyatyalara katılmak olduğunu söyledi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, amatör spora ve sporculara sağlanan desteklerin devam edeceğini belirterek, “Ataşehir Belediyesi olarak ilçemizde bulunan tüm amatör sporculara ve her dalda spor yapan kulüplere desteğimiz sürecek” dedi. Başkan İlgezdi, Bayan futbol takımı ile kros takımının elde ettiği başarılar nedeniyle mutlu olduğunuda ifade ett. Başkan İlgezdi. ilçede bulunan okul ve kulüplerin taranarak çeşitli sporlarda yetenekli çocukların saptandığını ve bu çocukların spor yapmasının sağlanacağını söyledi