Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ: "Kapalı Kapılar Ardında İş Yapmıyoruz, Yapmayacağız! "

5.11.2009

Başkan İLGEZDİ, “Büyük bölümü Kadıköy Belediyesi'nden olmak üzere 50 Milyon Lira borç, 1500 kaçak gecekondu devraldık” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir'de mahalle toplantılarının startını verdi. Küçükbakkalköy Mahallesi'nde yapılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Battal İlgezdi, belediye çalışmalarına ilişkin bilgi verdi ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyip sorularını yanıtladı.

 

 

Küçükbakkalköy Kastel İşmerkezi Yeditepe Salonu'nda gerçekleşen toplantı Ataşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve Küçükbakkalköy'ün tarihini içeren sinevizyon gösterisi ile başladı.

Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve tüm şube müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediyenin kuruluş öyküsünü anlattı. Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Sancaktepe'den bağlanan mahallelerle oluşan Ataşehir'in 20 yıldır var olan belediyelerce çözülemeyen sorunlarını devraldıklarını vurguladı. 20 yıllık sorunların kısa sürede çözülmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Başkan İlgezdi, sorunların yanı sıra büyük bölümü Kadıköy Belediyesi'nden olmak üzere 50 Milyon Lira borçla devraldığı belediyenin kısa sürede vatandaşa hizmet verir duruma geldiğini ifade etti.

 

 

Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Sancaktepe belediyelerinin seçim öncesi sorumlu oldukları mahallelerde kaçak gecekondu yapımına göz yumduklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “ilçemizde 1500 kaçak gecekondu var. Şimdi yasa gereği bunların yıkılması gerekiyor. Ancak, vatandaşı mağdur etmeden bu sorunu çözeceğiz. Biz bu göreve sorun çözmeye geldik. Vatandaşa yeni sorunlar çıkarmaya değil. Yapacağımız her şeyi vatandaşlarla oturup konuşacağız. Açık açık tartışacağız ve hiç kimseyi mağdur etmeden ilçemizin sorunlarını çözeceğiz. Ataşehir Belediyesi yapacağı hiç bir işin kararını kapalı kapılar ardında almayacak. Kapalı kapılar ardında hiç bir iş yapılmayacak. Tüm kararları başta mahalle muhtarları olmak üzere mahalle sakinleri ile konuşarak onları da alınan kararlara ortak ederek gerçekleştireceğiz.” dedi.

Küçükbakkalköy'ün 177 sokak ve 7 caddesi bulunduğunu hatırlatan Başkan Battal İlgezdi, bu sokak ve caddelerde temizlik hizmetlerinin düzenli olarak yapıldığını ifade etti. Toplantıda vatandaşların sorularını da yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “kısa sürede Ataşehir'de 6 katlı bir hastaneyi hizmete açacağız. Ulaşım konusunda büyük sorunlar yaşanıyor. Yine çok kısa sürede belediyemize ait 7 araçla Ataşehir'de bedava taşımacılık yapacağız. Bir metre bile olsa yeşil alanlara imar izni vermiyoruz vermeyeceğiz. Ataşehir Kültür Merkezi ile Nikah Salonumuzun temelini de yine yıl sonuna kadar atacağız.” diye konuştu.

 

 

Başkan İlgezdi, amacının Ataşehir'i çekim merkezi yapmak olduğunu belirterek , “çağdaş yaşanabilir Ataşehir için seçimde bana verdiğiniz destekten güç alarak sorunları çözmek için çıktığımız yolda yine sizlerin desteği ve katkısı ile tüm sorunların üstesinden gelip hedeflediğimiz, özlediğimiz yaşanabilir çağdaş Ataşehir'i kuracağımı bir kez daha yüksek sesle tekrarlıyorum” dedi.

 

 

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıya katılan Küçükbakkalköy Mahallesi sakinleri de Başkan İlgezdi'ye teşekkür ederek, sorunların çözümü için kendisine her türlü desteği vereceklerini söyledi.