ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Ataşehir Belediyesi’nde Tapu Kuyruğu

12.2.2010

Yaklaşık 30 yıldır tapu sorunu olan Esatpaşa, Mustafa Kemal, Aşık Veysel ve Örnek Mahallesi sakinleri tapularını almak için Ataşehir Belediyesi’ne akın ediyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ilçenin kanayan yarası imar ve tapu sorununa ilişkin çalışmaları tamamlandığını açıklaması ve mahalle toplantılarında işlemlerini tamamlayanlara tapularını vermesi üzerine yıllardır tapularını alamayan Esatpaşa, Örnek, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri’nde tapu sorunu olan vatandaşlar Belediye'nin Batı Ataşehir'deki ek binasında bulunan Emlak İstimlak Müdürlüğüne başvurmaya başladı. Vatandaşların sabah erken saatlerden itibaren yoğunlaşan başvuruları nedeniyle Emlak İstimlak Müdürlüğü de gerekli önlemleri alarak vatandaşların işlemlerini kısa sürede sonuçlandırıyor.

 

 

Ataşehir’in sosyo-ekonomik düzeyi düşük bölgelerinde yaşanan tapu sorunu Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin rayiç bedelleri aşağı çekmesiyle çözülüyor. Ataşehir'in oluşumundan önce bağlı oldukları ilçe belediyelerinin arsa rayiç bedellerini yüksek tutması nedeniyle tapularını alamayan Esatpaşa, Mustafa Kemal, Aşık Veysel ve Örnek Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yoğun bir şekilde Ataşehir Belediyesi’ne başvurarak tapu işlemlerini gerçekleştiriyor.

 

 

 

Tapu işlemlerinin başlatılabilmesi için vatandaşların 1986 yılında çıkarılan imar affından yararlanmaları, tapu tahsis belgesine sahip olmaları gerekiyor. Tapu tahsis belgeleri ile birlikte Ataşehir Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğüne başvuranların işlemleri başlatılıyor. Yapılan işlemlerde evrakları tamam olan, gerekli koşulları yerine getiren vatandaşlar tapularını almaya hak kazanıyor.

 

 

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık S. Kayhan

Tapu sorununun yaklaşık 30 yıldır aşılamadığına dikkat çeken Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan şunları söyledi: “Ümraniye ve Üsküdar’dan geçen mahallelerimizde yaklaşık 3 bin 500 kişinin tapu sorunu var. Bu insanlar arsa rayiç bedelleri yüksek tutulduğu için 20-30 yıldır tapularını alamamışlar. Başkanımız Battal İlgezdi, bu bedelleri yüzde 50, hatta yüzde 70’lere kadar aşağı çekti ve taksit imkanı sundu. Böylece ellerinde tapu tahsis belgesi olan vatandaşlarımız belediyemize müracaat ederek işlemlerini başlatıyorlar. İşlemleri tamamlandıktan sonrada tapularını alıyorlar. Tapu sorunu yaşayan vatandaşlarımız vakit kaybetmeden belediyemize müracaat etsinler. Tapu işlemlerinin kuruluş tarihimiz olan 29 Mart’a kadar tamamlanmasını istiyoruz. 29 Mart’ta tapuları dağıtacağız. Vatandaşımızın bu konuda duyarlı davranması ve tapusuna sahip çıkması gerekiyor. Tapular verildikten sonra bölgenin imar planları yapılacak”.

 

 

Ataşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Haydar Genç

Tapusunu almak için Ataşehir Belediyesi’ne yapılan başvuruların hangi aşamalardan geçtiğini açıklayan Emlak İstimlak Müdürü Haydar Genç ise, “Belediyemize müracaat eden vatandaşların 1986 yılındaki imar affından yararlanmış olması gerekiyor.” dedi. Haydar Genç şunları söyledi: “ Bu aftan yararlandığına dair ellerinde belge olmalı. Tapu tahsis belgeleri olmalı. Bu belgelerle belediyemize müracaat ediyorlar. Bizler de dosyalarına bakıyoruz. Tapu tahsis belgelerini aldıkları tarihte kendileri ve çocukları üzerine hiçbir gayrimenkul olmaması gerekiyor. Bize yapılan müracaatları alıyoruz. Dosyalarını inceliyoruz. Söz konusu yapının imar planlarındaki durumuna bakıyoruz. Yeşil alanda mı, konut alanında mı? Bütün işlemlerini bittikten sonra vatandaş ister peşin, ister taksitle ödemelerini yapıp, tapularını almaya hak kazanıyor ”.

Ataşehir Aşık Veysel Mahallesi'nde “ataevi” Coşkusu | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON
+90 216 570 50 00

E-POSTA
[email protected]

KEP
[email protected]

Ataşehir Aşık Veysel Mahallesi'nde “Ataevi” Coşkusu

6.1.2010

Ataşehir Aşık Veysel Mahallesi Ataevi coşkulu bir kalabalığın katılımı ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından açıldı. Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş ile Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi'nde oturan yaklaşık 1500 kişinin katıldığı açılış töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahallesi'nin en önemli sorununun imar olduğunu vurguladı. Geçmiş dönemlerde özellikle bu mahallelerde oturanlara yönelik yapılan haksız uygulamalardan kaynaklanan sorunları çözeceğini vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “5 yıllık görev sürem içinde bu bölgenin imar sorununu çözeceğim. Tapusu olmayan vatandaşların tapularını vereceğim” dedi. Mazbatasını aldığı ilk günden itibaren Ataşehir'in kangren olmuş tüm sorunlarına neşter vurmak için çalıştığını belirten Başkan İlgezdi, “Mustafa Kemal Mahallesi de, Aşık Veysel Mahallesi de benim için ayrı bir önem taşıyor. Daha önceki yönetimlerin yaptığı gibi din, dil, mezhep ayrımı yapmadan hizmet edeceğim” diye konuştu. Belediyenin tüm birimlerinin vatandaşların sorunlarını çözmek, hizmeti vatandaşın ayağına götürmek için gece gündüz çalıştığını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ülkemizin içinde bulunduğu siyasal, sosyal, ekonomik sorunlar giderek büyüyor, Cumhuriyet değerlerine saldırılar artıyor. O nedenle birbirimizi severek, omuz omuza çalışıp, Atatürk ilke ve devrimlerine daha sıkı sarılma zamanı. Bunu bugüne kadar yaptınız, bundan sonra da yapacağınıza inanıyorum” dedi.

 

 

Aşık Veysel Ataevi'nin açılışına katılan Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş da yaptığı kısa konuşmada “Burasının adı 1 Mayıs Mahallesi’ydi, Musatafa Kemal oldu, şimdide Aşık Veysel Mahallesi oldu. Üçü de birbirine yakışıyor” dedi. Karakaş, Başkan Battal İlgezdi'nin 8 ayda yaptıklarından gurur duyduğunu, gerçekleştirmeyi planladığı projelerini de destekleyeceğini söyledi.

 

 

 

Konuşmaların ardından Başkan Battal İlgezdi ve Ercan Karakaş'ın kurdele keserek açtığı Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün AÇEV'le işbirliği yaparak kurduğu Aşık Veysel Ataevi'nde meslek edindirme ve vasıf geliştirme kursları verilecek. Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik bir kütüphane, çocuklar için etüt sınıfı da bulunan Ataevi'nde sanat eserleri sergisi, söyleşiler ve imza günleri gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Aşık Veysel Ataevi'nde Ressam Hayriye Kuran'ın eserlerinden oluşan resim sergisi de davetlilerden büyük ilgi gördü.