Ataşehir AB’ye Hazırlanıyor...

22.1.2011

Ataşehir Belediyesi Avrupa Birliği Bürosu tarafından düzenlenen “Ataşehir Avrupa Birliği Toplantıları”nın ilki BİLFEN Koleji Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Hüseyin Çulha, Ataşehir Belediyesi Başkan yardımcıları Sadık Kayhan, Hüseyin Hışman ve Erol Dolu, Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, belediye birim müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan şunları söyledi:

“ Ataşehir Belediyesi olarak birçok sosyal proje yürütüyoruz. Bu tür projelere ilçemizin ihtiyaçları var. Bu projelerimizde AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimlerin deneyimlerinden yararlanmak çok önemli. Şahsi görüşüm; AB Türkiye’yi üye olarak almalı. Çünkü AB’nin Türkiye’ye, Türkiye’nin de AB’ye ihtiyacı var.”

Toplantıda AB Uzmanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nden Zelal Özmen,  “AB’nin Yapısı Müzakere Sürecimiz ve Yerel Yönetimlere Düşen Görevler” konusunda bir sunum yaptı. Dr.Ahmet Koçak ise “Avrupa Birliği Merkezli Finansman Destekleri” konusunda bilgiler verdi.
.