AŞEVİ 2018’DE 1 MİLYON KİŞİLİK YEMEK HAZIRLAYACAK
25.12.2017
İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Ataşehir Belediyesi, insan onurunu zedelemeden, yardıma ihtiyacı olan her vatandaşın sosyal yardım hizmetlerinden yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Ataşehir Belediyesi bu kapsamda kişi ve ailelerin; maddi, manevi, sosyal yoksunluklarının giderilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına destek oluyor. Sosyal sorunlarının önlenmesi ve çözümlenmesini, hayat standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesini amaçlayan sistemli ve programlı hizmetlerini ise aralıksız sürdürmeye devam ediyor.
Ataşehir Belediyesi Aşevi günde iki öğün ve her öğünde 4 çeşit olmak üzere 3 bin 370 kişilik yemek dağıtımı yapıyor. Bu yılın ocak ayından itibaren çıkardığı yemek sayısını hızla artıran aşevinin amacı 2018 yılında toplam 1 milyon kişilik yemek dağıtımı yaparak daha çok ihtiyaç sahibine ulaşabilmek.
Farklı Yardım Türleri Yıl Boyu Sürüyor
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan; Sosyal Servis, Aşevi, Değer Evi (çamaşırhane, sosyal kumbara, 2. el eşya ve kıyafet), Taziye Evleriyle sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelere ücretsiz hizmetler veriliyor.
Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan sosyal inceleme ekipleri tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek, ihtiyaçları doğrultusunda gerekli işlemler yapıldıktan sonra sosyal yardım imkânlarından yararlandırılıyor.
Bu kapsamda ilçe sınırları içinde yaşayan vatandaşlara; sıcak yemek, erzak, taziye yemeği, bebek-hasta bezi, eşya ve kıyafet, tekerlekli sandalye yardımı, eğitim desteği, ilaç, tıbbi araç gereç, Kandil gecelerinde kandil simidi dağıtımı, Muharrem ayında aşure dağıtım hizmeti, Ramazan ayı iftar programları hizmeti, Asker ailesi Sosyal Market hizmeti sağlanıyor.
Bu yardımlar sayesinde çok sayıda vatandaş ailesinin geçimini sağlıyor ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabiliyor.
Her vatandaşın sosyal yardım hizmetinden yararlanmasının bir hak olduğu düşüncesinden hareket eden Ataşehir Belediyesi, yardım yapılan kişilerin mahcubiyet hissetmemesi adına yardım dağıtımı yapan araçlarının üzerine logo ya da herhangi bir ibare konulmamasına özen gösteriyor.