ALİ POYRAZOĞLU DA İSPANYOL TİYATROSU DA ATAŞEHİR’DEYDİ

31.3.2017

Tiyatronun kalbi, Ataşehir’de atmaya devam ediyor. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde start alan 8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali birbirinden güzel oyunlarla devam ediyor.

Tiyatroseverlere dolu dolu bir program ve birbirinden güzel oyunlar sunan festivalde 28 Mart Salı akşamı Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu tarafından “Ben Eskiden Küçüktüm” isimli oyun sahnelendi.

Ali Poyrazoğlu’nun yazıp yönettiği ve oynadığı oyunda, palyaçoların, kuklaların, canlı müziğin ve dansın iç içe geçtiği muhteşem bir güldürü Ataşehirlilerle buluştu. Adeta hayaller ülkesine bir yolculuk yapılan oyunda, tiyatro perdesinin, koltuklarının, kostümlerinin, anılarının, kulise asılı kalmış tiradların çok komik öykülerin satıldığı bir açık arttırmanın hikayesi anlatılıyor.  

Festivale İspanya’dan katılan Yllana grubu ise, 29 Mart Çarşamba akşamı Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ve 30 Mart Perşembe akşamı da Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde “Zoo” isimli oyunu sahneledi. Oyunda; görevleri, nesli tükenmekte olan egzotik bir hayvanı, şehrin hayvanat bahçesi için yakalamak olan cesur ve çılgın kaşiflerin garip maceraları seyirciye sunuldu.

25 yıl önce kurulan Yllana grubu, gülmenin insanlar arasında evrensel bir dil olduğunu Ataşehir’de bir kez daha gösterdi. İspanyol tiyatrosunun önemli temsilcilerinden Yllana’yı muhteşem bir komedi ile Ataşehirlilerle buluşturan oyun; Cesar Maroto, Juan Francisco Dorado, Susana Cortes ve Ruben Hernandez tarafından sahneye konuldu.

29 Mart Çarşamba akşamı Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde sahnelenen “Memleketim Nazım Hikmet” adlı gösteride ise; bugüne kadar hep Nazım'ın sözleriyle yapılan gösteriler yerine, Nazım için bir şey yapma fikri ile yola çıkan Enver Aysever; Melda Gür'ün muhteşem oyunculuğu ve Özge Metin'in müzikal yorumu ile Ataşehir’de farklı bir gösteri sundu.