AIDS’e Karşı ‘Pozitif-Negatif Yaklaşımlar” Sergi Ataşehir’de Açıldı…

29.11.2010

Ataşehir Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen AIDS’e 100’de Yüz Pozitif Negatif Yaklaşımlar Fotoğraf Sergisi” 1 Aralık Dünya AIDS Günü etkinlikleri kapsamında Palladium Alışveriş Merkezi’nde açıldı. 



Aralık ayı boyunca ziyaret edilebilecek serginin açılışını Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Tamgaç ve Sağlık İşleri Müdürü Gamze Akkuş İlgezdi ile fotoğraf sergisine destek veren sanatçılar birlikte yaptı. 



Açılışta konuşan Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Gamze Akkuş İlgezdi, “Belediye Başkanımız Battal İlgezdi yoğun çalışma programı nedeniyle açılışa katılamadı. Kendisi sizlere sevgilerini gönderdi. Ataşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerinin yanındayız. Bu projeye de destek vermekten son derece mutluyuz. AIDS hastalığına dikkat çekmek ve halkımızı bilinçlendirmek adına açılan bu sergiye destek veren tüm sanatçılarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

2007 yılından bu yana HIV/AIDS'e karşı kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla, her yıl sanat dünyasının önemli isimlerinin bir araya gelerek AIDS’i kendi cümleleriyle yorumladıkları “Pozitif-Negatif Yaklaşımlar” adlı fotoğraf sergisinin Sanat Yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre'nin üstlendi. 



01 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla açılan ‘Pozitif-Negatif Yaklaşımlar” Fotoğraf Sergisi, AIDS ile ilgili bilinmesi gerekenleri ve hastalıktan korunma yollarını kamuoyu ile paylaşmak, hastalığa karşı bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştiriliyor.



İlk olarak 2007 yılında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından desteklenen “Bir Gençlik Hikayesi” konsepti ile gerçekleştirilen sergi bu yıl BOOM Stüdyolarında Ersoy Alp tarafından sanat dünyasının önemli isimlerinin objektife yansıyan kareleriyle yeniden kamuoyu ile buluşuyor. 

Ünlülerin Desteği ile AIDS’e Karşı Farkındalık Yaratılıyor…

Sergide; Ayşegül Aldinç, Bedük, Bennu Yıldırımlar, Beste Bereket, Billur Kalkavan, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Cem Özer, Ceyhun, Çağla Kubat, Dolunay Soysert, Ege, Ebru Destan, Ece Uslu, Erkan Can, Ezgi Mola, Faik Ergin, Emel Yalçın, Fatoş Kabasakal, Feride Çetin, Fettah Can, Gece, Gökhan Türkmen, Gürgen Öz, Hepsi, Korhan Saygıner, Lale Cangal, Lale Mansur, Leman Sam, Nurseli İdiz, Okan Karacan, Özge Özder, Özgür Mansur, Mercan, Merve Sevi, Metin Uca, Meyra, Sarp Apak, Seda Akman, Selma Ergenç, Sibel Tüzün, Sümer Ezgü, Şebnem Özinal, Şebnem Bozoklu, Şenay Gürler, Tanju Çolak, Taşkın Sabah, Teoman Topçu, Vildan Atasever Hacıoğlu, Yonca Lodi, Zeynep Eronat, Zuhal Topal gibi isimlerin fotoğrafları yer aldı.