Ahilik Haftası Ataşehir’de Kutlanıyor

15.10.2009

Ahilik Haftası kutlamaları Ataşehir’de çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Her yıl Ekim ayının ikinci hafasında başlayan Ahilik Haftası nedeniyle Ataşehir’de Ulubatlı Hasan Mesleki Eğitim Merkezi’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş’ın da katıldığı etkinlikte “Ahilik Sistemi ve Önemi” anlatıldı. Yapılan konuşmaların ardından Ulubatlı Hasan Mesleki Eğitim Merkezi'nde kurs gören öğrencilere ;Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu “Usta Öğretici Belgesi”, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan “Ustalık Belgesi” ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş'ta “Kalfalık Belgesi” verdi. Yoğun proğramı nedeniyle törene katılamayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'de düzenleme komitesine gönderdiği mesajda, “Ahiliğin 700 yıllık bir tarihi” bulunduğunu hatırlatarak, “Ahilik öğretisi toplumda yaşayan fertlerin birbirine yakınlaşmasını ve dayanışmayı öğütler” dedi.