100 Ton Kapak Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü

16.5.2012

Ataşehir Belediyesi’nin çevre duyarlığıyla sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği “Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor” kampanyası, kapakları
tekerlekli sandalyeye dönüştürmeye devam ediyor.

Gördüğü büyük ilgi sebebiyle önce İstanbul geneline, ardından da bütün Türkiye'ye yayılan kampanya yoğun talep üzerine defalarca uzatılırken, kısa sürede 100 ton kapak toplandı ve toplanan kapakların satışından elde edilen gelirle 854 adet tekerlekli sandalye alınarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

En son olarak Elin Elimde Derneği aracılığıyla Marmara Kolejlerinden toplanan kapaklar, Ataşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi engelliler için tekerlekli sandalyeye dönüştü. Toplanan kapaklara karşı, Ataşehir Belediyesi tarafından Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi’nde bulunan 4 yatılı engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi.