ULUSLARARASI İSTANBUL AKORDEON FESTİVALİ BAŞLIYOR!

28.10.2021

Ataşehir Belediyesi, Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim ve Uygulama Çalışmaları Derneği (AKORDER), İstanbul Okan Üniversitesi ve Dünya Akordeon Konfederasyonu ortaklığı ile gerçekleştirilen “Uluslararası İstanbul Akordeon Festivali” 28 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Tüm kültürlerde önemli yeri bulunan, dünyada kültürlerarası iletişimin önemli bir parçası olan akordeon çalgısı ile ilgili yapılan en kapsamlı etkinlik olan “Uluslararası İstanbul Akordeon Festivali” hem Türkiye’den hem de dünyanın çeşitli noktalarından gelen akordeon ustaları ile izleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında konser, atölye ve panel etkinlikleriyle “Uluslararası İstanbul Akordeon Festivali” Ataşehirlilerle buluşacak.

28 Ekim Perşembe günü festivalin galası düzenlenirken, açılışta sahne alacak solo akordenonistlere Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası eşlik edecek.

Ulusal Akordeon Yarışması finalistlerinin de sahne alacağı galada Türk akordeonistlerin yanı sıra akordeon çalgısı üzerine dünyada söz sahibi olan yabancı icracılar da izleyenlerle buluşacak.

1 Kasım’a kadar sürecek etkinlikler kapsamında, Akordeon çalgısının Türkiye’de ve dünyadaki öneminin enine boyuna konuşulacağı bir panel düzenlenecek. Panel programını yine Türk ve yabancı icracılardan oluşan konser programları takip edecek.

Festivalin konukları arasında yer alan Dünya Akordeon Konfederasyonu Başkanı Fredrich Deschamps da etkinlikler kapsamında düzenlenecek “Akordeon Atölyesi”nde hem başlangıç hem de ileri seviye akordeonistlerle bir araya gelerek deneyimlerini aktaracak.

Uluslararası İstanbul Akordeon Festivali Programı

30 Ekim Cumartesi

Akordeon Paneli – 17.00

* Muammer Ketencoğlu (Türkiye’de Akordeon Konusuna Genel Bakış)