ŞUBAT AYINDA ÇOCUKLARIN TİYATRO VE SİNEMA KEYFİ SÜRÜYOR

ÇOCUK TİYATROLARI:

“Barış Adası” Tiyatro Mavi

11 Şubat Cumartesi -12.30

Bitmez tükenmez dediğimiz medeniyet ile geri kalmışlık savaşının sonu gelmiş olabilir. Çünkü bu sefer geri kalmışlığın karşısında tertemiz yüreği, mükemmel zekâsıyla pırıl pırıl bir çocuk var. Kahramanımızın, medeniyetin sadece teknolojik gelişmelerden ibaret olmadığını anlattığı oyunda; asıl medeniyetin sevgi, kardeşlik ve paylaşımla gerçekleşeceği müzikli ve eğlenceli bir şekilde sunuluyor.

“Bulutlar Bize Kalsın” Tiyatro Mavi

12 Şubat Cumartesi – 12.30

Doğa sevgisi, çevre temizliği, paylaşım, hoşgörü gibi evrensel duyguların işlendiği ve 2005 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ödül alan oyunda; çocukların eğlence dünyası ile güncel hayatını birleştiren bir köprü kuruluyor.

“Palyaçonun Sirki” Mucit Fikir Sanat

12 Şubat Pazar – 12.00

Oyunda, kocaman bir sirk içinde ateş çemberlerinden atlamaya mecbur kalan aslan ile dostları maymun, tavşan, kedi ve leoparın sirkteki yaşamları konu ediliyor. Aslan Yazan ve Yöneten: Sinan Koşan ve arkadaşlarının kötü Palyaço ile aralarındaki trajikomik hikayeyi anlatan oyunda, değerli dostlarımız birlik olup Palyaço’ya bir ders veriyor.

“Burnunu Kaybeden Palyaço” Uygur Çocuk Tiyatrosu

18 Şubat Cumartesi – 12.30

Şimdi size bir soru: Yalnız, mutsuz ve oyun oynayacak arkadaşı bile olmayan küçük bir kral mı olmak istersiniz; yoksa insanlara mutluluk dağıtan, onlarla bir şeyler paylaşmanın güzelliğini tadan bir palyaço mu? Kötü kalpli biri olan sirk patronu, sirkte çalışan Palyaço’ya yeterli para vermez. Bir gün Palyaço, gösterinin ortasında açlıktan bayılınca, sirkin patronu onu işten kovar. Bu yetmiyormuş gibi bir de kırmızı burnunu alıp çok uzaklara atar. Bu durumda tam palyaço olunamayacağından, bizim Palyaço burnunu bulmak için yola koyulur...

“Gökkuşağının Altında” Uygur Çocuk Tiyatrosu

19 Şubat Pazar – 12.30

Gökkuşağı Tiyatrosu’nda her gece birlikte gösteriye çıkan; Palyaço Paço, Sihirbaz Madrabaz ve Müzisyen Chopin birbirlerini deli gibi kıskanır. Hepsi de tiyatronun “en çok alkış alan sanatçısı” olmak ister. Bu yüzden sürekli birbirlerine oyun oynayıp hata yapmaya zorlayan bu ekip, gösterilerinin de başarısız olmasına neden olurlar. Olanlara daha fazla katlanamayan Gökkuşağı Tiyatrosu’nun patronu hepsini tiyatrodan kovar. Çünkü dostluğun değerini anlamalarını ister.

“Kutup Masalı” Binbir Sanat

19 Şubat Pazar – 12.00

Buz gibi bir masal hayal edin. Masalımızın içinde; penguenlerin, Eskimoların, kutup ayısının ve pandanın olduğunu düşününün. Bu kahramanları kutuplarda bir köye yerleştirsek çok eğlenceli olmaz mıydı? Emin olun gerçekte Kutup Masalı, çocuklarınızın yüzlerini güldürecek bir oyun.

“Benim Denizim” Tiyatro 3023

25 Şubat Cumartesi – 12.30

Oyun, aç gözlü bir balıkçının denizanasından yardım alarak sorumsuzca balık avlamak istemesine; ahtapot ile papağanının onu durdurmaya, bilinçlendirmeye çalışmasını ve deniz kızını kurtarmalarını anlatıyor.

“Yalnız Dragon” Tiyatro 3023

26 Şubat Pazar – 12.30

Kırmızı Başlıklı Kız ile babaannesi kurttan kaçarken dragona sığınırlar. Mağara insanından da yardım alan kurdun, dragon ile çekişmesi oyunda müzikli şarkılı bir şekilde anlatılır.

“Külkedisi” Kurabiye Canavarı

26 Şubat Pazar – 12.00

Oyunun anlatıcısı ve kahramanı sevimli fare Körti, Külkedisi’nin en yakın arkadaşıdır. Kötü kalpli kadın ve kızının yanında yaşayan Külkedisi, Körti’nin yardımıyla prensin düzenlediği baloya katılır ve Külkedisi’nin hayatı değişir.

ÇOCUK SİNEMASI

Ratchet ve Clank - MSKM

14 Şubat Salı – 10.30

16 Şubat Perşembe – 10.30

Playstation 2’nin sevilen video oyunlarından Ratchet & Clank serisindeki ilk oyunun sinema uyarlaması olan filmin yönetmen koltuğunda, Kevin Munroeve Jericca Cleland oturuyor.

Kurbağa Krallığı - MSKM

21 Şubat Salı – 10.30

23 Şubat –  Perşembe - 10.30

Kurbağa Kral, yeni Kurbağa Olimpiyatları’nı kazanan kişinin, kızı Prenses Froglegs ile evleneceğini duyurur. Bunu duyan prenses evden kaçarak halkın arasına karışır ve sıradan biri olarak yaşamaya başlar. Genç kadının hedefi hem olimpiyat oyunlarını hem de özgürlüğünü kazanmaktır. Öte yandan kötücül yılan Serpent, oyunları mahvedip krallığı ele geçirme planları yapar. Prenses ve arkadaşları, krallığı Serpent’ın kötülüklerinden korumak için harekete geçer... Filmin yönetmen koltuğunda Nelson Shin ve Melanie Simka oturuyor.