ŞUBAT AYI KONSER VE TİYATROLAR

KONSERLER

8 Şubat Çarşamba Saat: 20.30 – MSKM

Kurtalan Ekspres Göğe Selam Konseri

Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Aksu Kurtalan Ekspres’in vereceği özel bir konserle ölüm yıl dönümlerinde unutulmaz şarkılarıyla anılacak.

9 Şubat Perşembe Saat:20.30 – MSKM

Sadettin Kaynak Anma Konseri Solist “Recep Alper Çevirel”

Türk Müziğinin en kıymetli isimlerinden olan Sadettin Kaynak’ı, Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Devlet Sanatçısı Recep Alper Çevirel’in eşsiz yorumu ve Ezgi Keteci Çevirel’in sunumuyla anılıyor.

14 Şubat Salı Saat: 20.30 – MSKM

Sadık Gürbüz “Önce İnsan’a Aşk”

Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden Sadık Gürbüz, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırladığı muhteşem bir konserle Ataşehirlilerle buluşuyor. “Önce İnsan’a Aşk” diyecek olan Sadık Gürbüz, halk müziğinin en kıymetli eserlerinden oluşturduğu repertuvarla Ataşehirlilere keyifli bir Sevgililer Günü programı sunacak.

15 Şubat Çarşamba Saat: 20.30 – MSKM

Feridun Düzağaç

Müzik hayatına üniversite yıllarında başlayan Feridun Düzağaç, ilk kez Mersin’de Tını grubunun solisti olarak şarkı söyledi. Düzağaç, grubun solistliğini üstlenirken günümüzde alametifarikalarından biri olarak anılan şarkı sözü yazarı kimliğini de geliştirmeye başladı. Özdemir Asaf’ın “Lavinya”sına yaptığı ilk bestesi, özel radyoların ilk dönemlerinde yayınlandı. Şarkı, Ferdi Tayfur – “Emmoğlu”nun ardından ulusal radyoda en çok istek alan ikinci şarkı olma başarısını gösterdi. “Öğrenci İndirimi” isimli albümü 1993 yılında Ada Müzik etiketiyle yayınlandı.

22 Şubat Çarşamba Saat: 20.30 – MSKM

Anadolu Nefesli Beşlisi

6. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, dünyanın barışa her zamandan çok ihtiyacı olduğu bir dönemde, geçmiş zamanların ve günümüzün müzikteki sonsuz güzelliklerini müzikseverlerle yeniden paylaşırken; Ataşehir Belediyesi de ana sponsorlardan biri olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Festival içerisinde MSKM’de konser verecek olan Anadolu Nefesli Beşlisi’nin programı Avrupalı ustaların ışıltılı eserlerinin yanı sıra kendi toprağımızdan da çok önemli, çok duygulu eserlerden oluşuyor. Birkaç ay evvel kaybettiğimiz büyük eğitmen ve besteci İlhan Baran’ın tahta nefesliler için yazdığı beşlisini de bizler için özel bir deneyim olacak.

23 Şubat Perşembe Saat: 20.30 – MSKM

Gitar Mozaik

Gitarın Prensesleri Ataşehir’de! Dünyaca ünlü gitaristler Thu Le, Davinia Ballestros ve Mirta Alvarez’in bir araya gelerek oluşturduğu “Gitar Mozaik” Ataşehirli sanatseverlere; Flamenko, Tango ve Anadolu ezgileri repertuvarıyla unutulmaz bir konser programı sunuyor.

25 Şubat Cumartesi Saat: 20.30 – MSKM

Ataşehir Belediyesi MSKM Türk Halk Müziği Korosu

Opera Sanatçısı Sedat Sarıgül şefliğinde çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, sezonun ilk konseriyle Ataşehirli sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Çalışmalarını belediye bünyesinde sürdüren topluluk, birbirinden güzel ve değerli halk müziği eserlerini sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşayacak.

26 Şubat Pazar Saat: 20.30 – MSKM

Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu

Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, bu sezon ikinci defa müzikseverlerin karşısına çıkıyor. 2013 yılının sonbaharında kurulan koro, her sene artan ilgi ve yeni katılımla 90 kişilik büyük bir aile oldu. Ataşehir Belediyesi TSM Korosu bu konserinde; Beyati, Acemaşiran, Buselik ve Hüzzam makamlarında eserler seslendirecek. Eğitmenleri Hulusi ve Arzu Yücebıyık’ın çabalarıyla her konserde icra çıtasını daha yükseğe taşıyan topluluk, bu konserde de sanatsever Ataşehirlileri karşısında bulmaktan mutlu olacak.

TİYATROLAR

1 Şubat Çarşamba Saat:20.30 - MSKM

Parçacıklar Pürtelaş Tiyatro

Damla Sönmez ve Deniz Karaoğlu’nun rol aldığı oyunda, kuantum fizikçisi Marianne ile organik bal üretimi ile ilgilenen Roland’ın bir partide tanışmasıyla birlikte uzay-zamanı aşan bir serüven başlar. Bu ilişkinin sonsuz olasılıklarını ve yapılan herhangi bir seçimin kaderi

nasıl etkilediğini deneyimlediğimiz oyunda, paralel evrenler arasında etkileyici bir gezintiye çıkarız. Nick Payne’in Parçacıklar’ı kuantum fiziği, sicim kuramı, çoklu evrenler teorisi gibi çığır açıcı bilimsel konuların ışığında; zaman, özgür irade, kader ve aşk üzerine bir oyun.

3 Şubat Cuma Saat: 20.30 – MSKM

Antigone Tatavla Tiyatro

“Nasıl olacak benim mutluluğum? Küçük Antigone nasıl mutlu bir kadın olacak? Payına düşen o küçük mutluluk lokmasını dişleriyle koparıp almak için her gün ne sıkıntılar çekmesi gerekecek? Söylesenize, kimlere kendisini satacak? Başını çevirip, kimlerin ölmesine izin verecek?” –Antigone-