SANAT TOPLULUKLARINA ONLİNE KAYITLAR 23 EKİM’DE BAŞLIYOR

23.10.2023

Ataşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya destek vermeye ve sanatçı adaylarının yetişmesi için imkânlar sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Ataşehir Belediyesi, müzik alanlarında kurduğu topluklar için yeni yeteneklerini seçecek. Topluluklara online kayıtlar 23 Ekim’de başlayacak.

Kayıtlar, “Aanadolu Halk Müziği Topluluğu ile Türk Sanat Müziği Korosu” bölümlerinde yapılacak.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ ANADOLU HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU

2012 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Topluluğu, metropol yaşamının içinde Anadolu halk kültürünü yaşatmayı ve yaymayı hedefliyor. Müzik çalışmalarını Neşet Ertaş Kültürevi’nde sürdüren Topluluk, geleneksel halk müziği ile ilgilenen ve bu müziğe gönül vermiş 18 yaş ve üzeri yeni yeteneklerini bünyesine dâhil edecek.

Sınav İçeriği:

• Eser İcrası
  • Tek Ses
  • Çift Ses
  • Melodi Tekrarı
  • Ritim Tekrarı

Online Kayıt: 23 Ekim 2023

Yaş Aralığı: 18 yaş ve üzeri

Seçmeler: 1 Kasım 2023

Sınav Yeri: Neşet Ertaş Kültürevi

Ders Başlama Tarihi: 8 Kasım 2023

Online Kayıt Linki: Https://Ebelediye.Atasehir.Bel.Tr/Giris/Index/?Returnurl=/Faaliyet/Index

Not: Sınav saati telefon ile bilgilendirilecektir.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU

2013 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu her yıl yeni yeteneklerin katılımı ile büyüyerek, yüzden fazla üyeden oluşan büyük bir koro ailesi haline geldi. Çalışmalarını perşembe günleri saat 19.00 – 21.00 arasında Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda gerçekleştiren koro, hem üyelerinin sanat müziği alanında ufkunu ve repertuarını genişletiyor hem de onlara yeni dostluklar kurma fırsatı sunuyor. Bünyesine bu yıl da yeni yetenekler katacak Koro, seçmelerin ardından çalışmalarına Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda devam edecek.

Online Kayıt: 23 Ekim 2023

Yaş Aralığı: 18 yaş ve üzeri

Ders Başlama Tarihi: 2 Kasım 2023

Online Kayıt Linki: https://ebelediye.atasehir.bel.tr/Giris/Index/?returnURL=/Faaliyet/Index