ÖRNEK MAHALLESİ 1552 ADA 8 SAYILI PARSEL HAKKINDA

3.10.2024

6306 sayılı Kanun Kapsamında İlk Satışta Paydaşlara Satılamayan Hisselerin Yeniden Satışına Yönelik İşlemin

Yeri ve Zamanının İlan Edilmesine İlişki Tutanak

İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, tapuda ÖRNEK mahallesi, 1552 ada ve 8 parselde kayıtlı ve İSTANBUL ili, ATAŞEHİR ilçesi, ÖRNEK, HASAN ÇELEBİ, No: 26 1 adresinde yer alan yapı, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 105824 Yapı Kimlik Numarası (YKN) ile "Riskli Yapı” olarak tespit edilmiştir.

6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak yeni uygulamalar için, hisseleri oranında paydaşların salt çoğunluğu ile anlaşma sağlanmıştır. 6306 sayılı Kanun'un 6 ncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca; hisseleri oranında paydaşların salt çoğunluğu ile alınan karara katılmayan maliklerin arsa paylarının, Müdürlük veya İdare tarafından tespit edilen/ettirilen rayiç değerden az olmamak üzere anlaşma sağlayan diğer paydaşlara satılması, yapılan ilk satışta anlaşma sağlayan paydaşlara satış gerçekleştirilemediği takdirde, anlaşma sağlayan paydaşlara veya anlaşma sağlayan paydaşların kararı ile yapılan anlaşmaya uyularak işlem yapılmasını kabul etmek şartıyla üçüncü şahıslara satış yapılıncaya kadar satış işlemi tekrarlanacaktır.

Bu itibarla söz konusu taşınmazda hisseleri oranında paydaşların salt çoğunluğu ile alınan karara katılmayan maliklerin arsa payları, ATAŞEHİR BELEDİYESİ'nce tespit edilen/ettirilen rayiç değerden az olmamak üzere anlaşma sağlayan diğer paydaşlara veya anlaşma sağlayan paydaşların kararı ile yapılan anlaşmaya uyularak işlem yapılmasını kabul etmek şartıyla üçüncü şahıslara, 30.10.2024 tarihinde, saat 14:00 da ve Ataşehir Belediyesi 7. Kat Konferans Salonu adresinde açık artırma usulü ile satılacaktır.

6306 sayılı Kanun'un Uygulama Yönetmeliği'nin 15/A maddesinin 12 nci fıkrası uyarınca; ilk satışta paydaşlara satılamayan hisselerin yeniden satışına yönelik düzenlenen iş bu tutanak Müdürlük/idare yayın araçlarıyla ve ilan panosuna asılacak yazı ile ilan edilecektir.

Hissesi satılacak malikler, yapılacak satışlara sadece gözlemci olarak katılabilecek olup, bu maliklerin satışa müdahale etmesine izin verilmeyecektir. Hissesi satılacak maliklerin, 6306 sayılı Kanun kapsamındaki satış işlemine veya belirlenen rayiç değere karşı satışı yapacak ATAŞEHİR BELEDİYESİ nezdinde "itiraz” hakkı bulunmamaktadır. Ancak, satış işleminin yapılacağına ilişkin işleme karşı işbu tebligat üzerine veya satış işleminin yapılmasından sonra satış işlemine karşı, 6306 sayılı Kanun'un 6 ncı maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre, otuz gün içinde 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açma hakkı mevcuttur.