ADRES

TELEFON

E-POSTA

KEP

KONSER: “KUL, PİR VE ŞAH”

1.11.2019

Kasım ayı kültür sanat etkinliklerinin ilki 15, 16 ve 17. yüzyıllarda yaşamış Kul Nesimi, Kul Himmet, Pir Sultan Abdal ve Şah Hatayi’nin anısına düzenlenecek konserle başlıyor.

Felsefesi, yaşam biçimi, dünya görüşü, Türk diline olan hâkimiyeti ve sanatsal söyleyiş biçimiyle Anadolu halk şiirine damgasını vurmuş olan Kul Nesimi, Kul Himmet, Pir Sultan Abdal ve Şah Hatayi; 15, 16 ve 17. yüzyıllarda yaşamış olmalarına rağmen günümüz âşıklarına varıncaya kadar etkisini sürdürdü.

Onların şiirlerinden yola çıkarak üretilen deyiş, semah, düvaz-ı imam formlarındaki halk ezgilerinin yer aldığı “Kul, Pir ve Şah” adlı dinleti, merkezi Ankara’da bulunan HAMOY - Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Eğitim Gençlik Derneği Korosu tarafından sanatseverlerle sunulacak.

Şefliğini Mehmet Gürbüz’ün yapacağı programla halkımızın, ozanlarımızı benimsemesi ve onların fikirlerinden yararlanması amaçlanıyor.

Tarih : 1 Kasım Cuma

Yer : Cemal Süreya Etkinlik Merkezi

Ücretsiz

Meme Kanserine Karşı Farkındalık Semineri | Ataşehir Belediyesi

ADRES
Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4
Pk: 34746 Ataşehir - İstanbul

TELEFON

E-POSTA

KEP

MEME KANSERİNE KARŞI FARKINDALIK SEMİNERİ

23.10.2019

Her yılın Ekim ayında tüm dünyada Meme Kanserine farkındalık yaratma ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor.

Bu kapsamında meme kanserinde erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla Ataşehir Belediyesi ile Üsküdar Lions Kulübü iş birliğiyle bir seminer düzenlenecek.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sayın Hülya Biçmen tarafından verilecek seminer 23 Ekim Çarşamba günü 14.00-16.00 saatleri arasında Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Katılımın ücretsiz olduğu seminerde katılımcılara pembe fular ve pembe boncuk dağıtılacak.

Tarih: 23 Ekim 2019 Çarşamba

Saat: 14.00 - 16.00