MARCUS GRAF İLE SANAT TARİHİ

9.10.2020

Sanat Tarihi Ne İşe Yarar?

Ataşehir Belediyesi E-Kültür Merkezi’nin “Çağdaş Sanat Bölümü” koordinatörlüğünü bu yıl Prof. Dr. Marcus Graf üstlendi. Graf, EKültür Merkezi’nin tasarımı ve hayata geçmesi konusunda Ataşehir Belediyesi’ne destek verirken online olarak bir dizi seminer de hazırladı.

Prof. Dr. Marcus Graf, hazırladığı seminerler serisinde, başlangıcından günümüze kadar sanat tarihini tartışıyor. İlk sanatsal anlatımlardan başlayarak, her ay, sanat tarihindeki bir dönem kronolojik olarak biçimsel, estetik ve kavramsal meseleler üzerinden inceleniyor.

Bu seminerde, Prof. Dr. Marcus Graf sanat tarihinin sanat ve toplum için rolü ve işlevini tartışıyor. Geçmişi ve şimdinin anlamını ortaya koymanın yanı sıra, ayrıca görsel sanat eserlerinin nasıl analiz edileceğine ve anlaşılacağına dair yöntem ve teknikleri de anlatıyor.

Youtube: 09 Ekim 2020 Cuma - Saat: 10:00

Radyo Ataşehir: 11 Ekim 2020 Pazar - Saat: 10:30

Ataşehir Belediyesi’nin Ekim ayı programına burayı tıklayarak ulaşabilir, etkinlikleri aşağıdaki hesaplardan takip edebilirsiniz.

Youtube: www.youtube.com/atasehirbld ve www.youtube.com/atasehirkultur

Facebook: www.facebook.com/atasehirbld ve www.facebook.com/AtasehirdeKulturSanat

Instagram: atasehirbld ve atasehir_ks

Twitter: @atasehirbld ve @atasehir_KS