KELİME ATÖLYESİ: Yazar, Metin Danışmanı, Konuşmacı Göksel Bekmezci

5.3.2020

Düşündüğümüz, söylemek istediğimiz, söylediğimizi sandığımız, söylediğimiz, karşımızdakinin duymak istediği, duyduğu, anlamak istediği, anladığını sandığı ve anladığı… Birbirimizi yanlış anlamamız için en az dokuz ihtimali sıralar Sylviane Herpin... Belki de bu sebeple “Anlaşılmanın bir lüks olduğunu” söyler R. Waldo Emerson. Peki, kendimizi anlamamızın yolu nereden geçer?
Kelimeler, birer organdır. Yaşamla bağ kurmamızı sağlar. Konuşurken ağzımızdan çıkarlar; fakat gitmezler. Dünyamızı kelimelerle ifade eder, kelimelerle tanımlarız. Böylece duvarlar örer ya da duvarları yıkarız. 
Biz, konuştuğumuz kişiyiz. Seçtiğimiz kelimeler, sözler sadece konularımızı değil, bütünüyle bizi resmeder. Ve sustuklarımız, bundan bağımsız kalamaz. Kelimelerle yol alıp, yarenlik edeceğimiz Göksel Bekmezci ile Kelime Atölyesi’ne davetlisiniz.

Atölye içeriği:
- Kelimelerin öz geçmişi - Kelimelerin söz geçmişi - Kelime haritamız - Kelimelerin sözlük, psikolojik ve sosyolojik anlamları - Kelimelerin bilincimizdeki titreşimleri - Kelimenin felsefesi - Kelime yasası - Kelimelerle yaratım - Kelimelerin anlam ve enerjisinin bükülmesi, kırılması, buharlaşması - Kelimelerin fotoğrafını çekmek - Gerçekler yalan söylemezler - Mesafelerin hikâyeleri - Hem haklı hem mutlu olunur mu? - Çokluk neden hiçlik yaratır? - Her soru bir davettir - Bir talebin, talebesi olmak - Söz ile ses arasındaki fark - Söz azaldıkça ses yükselir - Sesin sözünü kesmek - İnancın sesi, düşüncenin sözü - Yaşam çok sözlüdür; fakat tek dil ile konuşur

Tarih : 5 Mart - 9 Nisan 2020 Perşembe (6 hafta)          Saat : 19.30            Süre : 120 dk.             Yer : Neşet Ertaş Kültürevi         Kontenjan : 15 kişi         Yaş sınırı : 16+

Kayıt için 25 Şubat Salı gününden itibaren Neşet Ertaş Kültürevi’ne başvurabilirsiniz.

Ücretsiz