DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ’NDE ATÖLYELER

7.10.2023

Ataşehir Belediyesi, kültür- sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Özellikle minik Ataşehirlilerin en önemli uğrak yeri olan Düştepe Oyun Müzesi, Ekim ayında tekrar atölye programlarına başlıyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan atölye programı kapsamında; Düştepe Oyun Müzesi’nde 7 – 28 Ekim tarihleri arasında çocuklar için; “Portre Atölyesi, Kil Atölyesi, Küçük Hayvanlar Masalı ile Taş Boyama Atölyesi” yapılacak.

Kontenjanın sınırlı olması sebebiyle Düştepe Oyun Müzesi’nde gerçekleşecek atölyelere katılmak için telefonla arayarak rezervasyon yapılması gereklidir. Düştepe Oyun Müzesi'nde yapılacak atölyelere 2 - 11 yaş aralığındaki çocuklar katılabilir.

Atölye programları hakkında ayrıntılı bilgi için bu linki tıklayabilirsiniz

7 Ekim Cumartesi “Kil Atölyesi”

Kile dokunarak ve ona şekil vererek, el becerinizi geliştireceğiniz ve çok eğleneceğiniz kilden tablo yapımı atölyesi küçük sanatçılarını bekliyor.

Eğitmen: Nesrin Avcı

Yaş: 4 ve 11

1.Seans: 12.30 / 2.Seans: 14.00

14 Ekim Cumartesi “Cumhuriyetin Çocukları Portre Atölyesi”

Eğitmen: Emel Niğdeli

Yaş: 2 ve 3

1.Seans: 14.00 / 2.Seans: 15.15

Minik sanatseverler, portre hakkında bilgi aldıktan sonra farklı malzemeler kullanarak kendi oto portrelerini tasarlayacaklar.

21 Ekim Cumartesi “Küçük Hayvanlar Masalı Atölyesi”

Eğitmen: Bahar Havzalı

Yaş: 5 ve 7

1.Seans: 12.30 / 2.Seans: 14.00

“Küçük Hayvanlar” kitabı ile çocuklarda hayvanlara yönelik empati kurma becerilerinin gelişimini desteklemek amacıyla “Küçük Hayvanlar Masalı” atölyesi çocukları bekliyor. Atölye ile çocukların eğlenerek, kabul görerek, değerli hissederek, dinleyerek aktif katılım ve sosyalleşmesi amaçlanıyor.

28 Ekim Cumartesi “Taş Boyama Atölyesi”

Eğitmen: Gülümser Kılıçoğlu

Yaş: 4 ve 11

1.Seans: 12.30 / 2.Seans: 14.00

Çeşit çeşit taşlar, rengârenk boyalar hazır. Geriye sadece biraz yaratıcılık katmak kaldı. Taş Boyama Atölyesi’nde çocuklar, yaratıcılıklarını ortaya koyarak, birbirinden güzel boyalarla çok eğlenecek ve bol bol üretecekler.

Düştepe Oyun Müzesi

Tarih: 7 – 28 Ekim