BİR EMEKLİ EVİNDEN DAHA FAZLASI

26.2.2024

Ataşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Emekli Kültür Evi, ilçede yaşayan emekli vatandaşlara 5 yıldır aralıksız hizmet vermeye devam ediyor.

Emekli yurttaşlara hem sosyalleşebildikleri ortam sağlayan hem de yeni hobiler kazandıran 30 Ağustos Emekli Kültür Evi’nde, hafta içi her gün, satrançtan bağlamaya, resimden örgüye birçok branşta eğitim veriliyor. Ayrıca Emekli Kültür Evi’nde 3. etabı başlayacak olan E-Adaptasyon Projesi ile de emekli vatandaşların dijital teknolojileri kullanma becerilerine katkı sağlanıyor.

Emeklilerin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almalarını ve psikolojik anlamda kendilerini daha iyi hissedebilmelerini hedefleyen merkez, emekli vatandaşlarımız tarafından çok sevildi ve onların en uğrak yeri oldu.

30 Ağustos Emekli Kültür Evi’nin sürekli misafirlerinden olan 5 emekli kadın vatandaşımız, Ataşehir Belediyesi’nin bu hizmeti hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

Erken yaşta EYT hakkından yararlanan Hüda Turuncu, bu hizmet hakkındaki düşüncülerini şu sözlerle dile getiriyor: “Emekli olduktan sonra insan bir boşluğa düşüyor. Bu boşluğu giderebilmek için buraya başvuru yaptım ve iyi ki de katılmışım diyebiliyorum. Çünkü çalıştığınız esnada kendinize ve hobilerinize pek vakit ayıramıyorsunuz. Ama burada sevdiğim eğitimlere katılıyorum ve yeni beceriler kazanıyorum. Benim gibi yeni emekli olanlara, buraya başvuru yapmalarını ve burada vakit geçirmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü burada çok güzel insanlarla tanıştım.”

Emekli Kültür Evi’nde katıldığı eğitimlerde yaptığı çantaları çocuklarına hediye ettiğini ifade eden Meral Sarıyar, burada vaktini güzel değerlendirdiği için memnuniyetini şu sözlerle açıklıyor: “Burada hem kendimi geliştiriyorum hem de yaptığım ürünleri çocuklarıma ve sevdiklerime hediye ederek onları sevindiriyorum. Emekli evinde, sadece örgü kursuna değil, bağlama kursuna da katılıyorum, birçok branşta kendimi geliştiriyorum. Bu nedenle burayı çok seviyorum.”

30 Ağustos Emekli Kültür Evi’ne 2 yıldır severek geldiğini ifade eden Tükez Oruçoğlu, sosyalleşmenin insan sağlığına olumlu katkıları olduğunu belirterek, görüşlerini şöyle dile getiriyor: “Evde boş oturunca insan kendini hasta ediyor. Buraya 2 yıldır geliyorum ve çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Her şeyden önce insan yaşlanınca böyle bir ortam arıyor. Bize böyle bir ortam ve mekan sunduğu için Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim.”

30 Ağustos Emekli Kültür Evi’nin bir diğer misafiri Hafize Üveyik de, burada sunulan eğitimlerin dışında düzenlenen gezilerin de kendilerine önemli katkılar sunduğunu ifade ediyor ve şunları söylüyor: “Burada düzenlenen geziler çok keyifliydi. Abant Gölü’ne, Koç Müzesi’ne, Dolmabahçe Sarayı’na ve Maşukiye’ye geziler düzenlendi ve hepsinde de çok eğlenerek vakit geçirdim.”

30 Ağustos Emekli Kültür Evi’nin daimi katılımcılarından biri olan Makbule Halis ise,  “Burası güzel dostluklar edindiğimiz sıcak bir eğitim merkezi. İyi ki burası var” diyor.

Not: Her yaştan emekli vatandaşlarımız, 30 Ağustos Emekli Kültür Evi’ne gelerek kayıt yaptırabilirler.