Ataşehirli bir anneden çok anlamlı mektup

11.9.2017

Ataşehir Belediyesi, İŞKUR ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nun işbirliğiyle Ataşehir Belediyesi İstihdam Merkezi (ABİM) bünyesinde verilen Mesleki Eğitim Kursları, kadınların meslek kazanmasını ve kendilerini geliştirmelerini sağlıyor. Akademisyenler tarafından verilen eğitimler, yeni bir iş kurmak isteyen, işini büyütmek isteyen ve iş hayatına atılmak isteyen Ataşehirlilere yardımcı oluyor.

Bugüne kadar istihdam arayan 10 binin üzerinde vatandaşın özgeçmiş kaydını yapan ABİM projesine, firmalardan da 1.758 işgücü talebi geldi. Yapılan görüşmelerde ABİM projesi sayesinde bugüne kadar birçok kişi iş sahibi oldu.

Katılan tüm kursiyerlere kursa geldikleri her gün için İŞKUR tarafından 20 TL. ödeme yapılırken sağlık primleri de SGK’ya yatırılıyor. Kurs bitimindeki sınavlarda başarılı olan kişilere Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından da sertifika veriliyor.

Ataşehir sınırlarında ikamet eden, en az ilköğretim mezunu, 17 yaş ve üzerinde bulunan tüm vatandaşların katılabildiği kurslar, etkileriyle hayatların değişmesini sağlıyor.

Meslek edindirme kursu alan kursiyerler aldıkları eğitim sonrası kendilerini daha mutlu ve güçlü hissettiklerini, ailesine ve çocuklarına daha yararlı olduklarını anlatıyor.

Özellikle de bu eğitimlerin kadınlara umut ışığı olduğunu belirten kursiyerler, ABİM projesinin varlığının korunmasını istediklerini dile getiriyor.

Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı kursuna katılan 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Fatma Özdemir’in Ataşehir Belediyesi’ne gönderdiği gerçek ve samimi mektubunu sizlerle paylaşıyoruz.

Ataşehir Belediye Başkanlığı ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne,

Bizlere sağlamış olduğunuz kursun faydalarını saysam zamanım yetmez belki; ama hayatımda yer etmesini sağladığınız öğretmenler sayesinde sevgi dolu olmayı ve hayata daha sıkı sarılmayı öğrenenlerdenim. Bu sebeple sevgili öğretmenlerimiz hakkında bir şeyler paylaşmak istedim.

3 ve 8 yaşlarında iki çocuğu olan bir ev hanımıyım. Kursa başlarken türlü türlü olumsuz yorumlar almış olsam da, onları değil sadece içimdeki sesi dinledim. Başvuru sonucu umutsuzca beklerken belediyeden arandım. Arayan kişi bana kursa kabul edildiğimi söylediğinde nasıl mutlu oldum anlatamam. Çünkü tek amacım; kursu bitirdiğimde kendime konuşamayan 3 yaşındaki oğlumla gidebileceğim bir iş imkanı yaratmaktı. Kursa ilk başladığım zamanlarda kimse bakmak istemedi. Bu sorunu halletmeye çalışırken bir yandan da insanların ‘yapamazsın, edemezsin’ gibi olumsuz düşüncelerine maruz kaldım. Tam umutlarım tükenmeye başlamışken, kursa katılmaya çok istekli olduğumu gören eşim ve ailem ‘biz sana destek olacağız’ diyerek arkamda durdular. Bu sayede kursa sorunsuz bir şekilde gitmeye başladım. İyi ki de gitmişim. Öğretmenlerimiz sayesinde hayata daha farklı açılardan bakabilmeyi öğrendim. Örneğin; Murat Hoca bize sağlıklı bir iletişimin nasıl olması gerektiğini anlattı. Aynı zamanda bizlere özgüven de aşıladı. Onun sayesinde gerçekleştirilmiş olduğum şeylere, cephe almış insanlara karşı dik durmayı öğrendim ve gerçekleştireceğim hayallere bir adım daha yaklaştım.

Ceren Hocayı anlatmaya kelimeler yetmez. Keşke tüm umutsuz ev hanımlarının hayatına girebilse. Onu tanımış olan annelerin çocuklarına sevgisiz ve ilgisiz davranmayacağına adım gibi eminim. Onun bana kattıkları sayesinde oğlum konuşmaya başladı. Ben çocuğum için umutsuzca çırpınırken o, bu yaştaki çocuklarda bunun normal bir şey olduğunu söyleyerek bana dünyanın en güzel haberini verdi. O ve bana kattıkları bilgiler sayesinde çocuklarıma karşı daha faydalı bir anne olabiliyorum.

İrem Hoca bizlere kadın olarak toplumda ne gibi haklarımızın olduğunu ve nerede nasıl davranmamız gerektiğini öğretti. Ayrıca ben ve arkadaşlarımız çocuklarımıza nasıl davranmamız gerektiğini öğrendik. Bu sayede çocuklarıma karşı sergilediğim yanlış davranışları düzeltme fırsatı buldum. Örneğin; eşimle birlikte çocuklarımıza karşı tutarsız davranışları sergilediğimizi fark edip bu yanlış davranışımızdan vazgeçtik.

Kursumuzun bitmesine çok az bir süre kaldı. Sonunda belki bir işim olmayacak ya da oğlumum gönderebileceğim bir kreş olmayacak; ama asıl olan şey her zaman benle birlikte olacak eğitimim. Sağlamış olduğunuz eğitim sayesinde biliyorum ki bende bir gün bizleri aydınlattığınız gibi başka başka kadınların umut ışığı olacağım. İnşallah bu ve benzeri kurslar varlığını koruyarak ben ve benim gibi nice kadının hayatını değiştirmeye devam eder.

Saygılarımla