Ataevi beni hayalimle tanıştırdı

6.6.2013

Ataşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 5 Ataevi’nden biri olan Kayışdağı Lions Ataevi, bir kadının hayaline adım adım yaklaşmasına tanık oluyor. 35 yaşında, iki çocuk annesi Ayşegül Öğüt yemek kursiyeri olarak geldiği Ataevi’nde artık ders verecek kadar iyi bir konuma geldi. Öğüt, “Ataevi beni hayallerimle tanıştırdı. Bu imkanları bana sunan Ataşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diyor.

Ayşegül Öğüt iki kız çocuğu annesi bir ev hanımıydı. En büyük hayali ise aşkla yaptığı yemeklerini profesyonel bir ortama aktarmak, ustalığın incelikleri ile tanışmaktı. Aşçılık dünyasına olan tutkusundan ağır basan annelik duygusu ile bu isteğini uzun bir süre erteledi, çocuklarını büyütmek için bekledi. Yine de aklının bir köşesinde daima duran aşçılık fikri ile internet üzerinden de aşçılara ait blog sayfalarını takip etmeyi hiç ihmal etmedi. Bir anne ve ev hanımı olarak, içinde tuttuğu bu hayalinden vazgeçmemeye karar verdiğinde belediyemizin hizmet merkezlerinden biri olan Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM) ilk adresi oldu. Severek yaptığınız her işte, başarı kaçınılmazdır. Ayşehül Hanım da, ATAMEM’de aşçı yardımcılığı üzerine aldığı 11 aylık tempolu eğitimin ardından öğretmenlik belgesine hak kazandı.

“Bir gün benim de yemekler üzerine yazılarım olsun” diye hayal kuran genç kadın, blog aşçılarının bir piknikte buluşacağını duyunca, onların aralarında olabilmek uğruna tatilini yarıda keserek İstanbul’a, kendisi gibi aşçılığa gönül verenlerle tanışmaya geldi. Burada tanıştığı bir aşçının desteğiyle Emine Beder’in televizyon programında katılıp hünerlerini gösterme fırsatı yakaladı. Ayşegül Hanım için her şey tek bir adımla başladı; hayallerine giden yolda, kapının eşiğinden attığı ufak bir adım.

Bu yorucu, yoğun ve disiplinli ama her yönü ile mutluluk dolu süreç Ayşegül Hanım’ı Mutfak Sanatları Akademisi’nde (MSA) ekmek ve pasta kursunun ardından, KullanAtMarket.com'un düzenlediği yarışmanın ‘Minimalist’ dalında aldığı birinciliğe götürdü. Hem evini, hem de çocuklarını ihmal etmeksizin yoluna devam edebilen Ayşegül Hanım’a başarı, belki de tam olarak bu çok yönlülüğü sayesinde geldi. Kendisi için henüz yolun başı. Fakat daha şimdiden, elde ettiği başarılar ve yeteneğini doğru kullanmış olması sayesinde kursiyer olarak başladığı yerde, Kayışdağı Lions Ataevi’nin yemek kursunda eğitmen olarak çalışmaya başladı bile. Profesyonelliğe doğru emin adımlarla ilerleyen ve “Ayşegül’ün Lezzet Durağı” adlı blog sayfasında okuyucularıyla yemek tariflerini de paylaşan Ataşehir Lions Ataevi yemek öğretmeni Ayşegül Öğüt, “Ataşehir’i çok seviyorum. 12 yıldır buradayım. Çok temiz ve nezih bir bölge. Başka yerde yaşayamam. Öğretmen olunca kendime olan güvenim arttı. Eşim bile yaptıklarımı çok beğendi ve bana destek verdi. Çocuklarım artık ‘Annemiz ev hanımı değil, aşçı’ diyorlar. Ailemin ve sosyal çevremin tümünün ilgisi, bakış açısı değişti. Bu da bana itibar sağladı. Bana bu imkanları sunan Ataşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim.” diyor.

Ataşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizin böylesine ilham verici öykülere dönüşmesi bizi de çok mutlu ediyor. Yaşama artı değerler katmak, cesaret ve renk katmak için el ele ilerliyoruz. Ayşegül Hanım’a gerek hayalleri için verdiği emek, gerekse çevresindeki diğer kadınlara oluşturduğu bu örnek başarı tablosu için kendi adımıza teşekkür ederiz.

Ataşehir’de Yaşam, hayatın içinden hikayelerle, Ataşehirli olmanın farkını anlatarak devam edecek. Sizin de anlatacaklarınız varsa, [email protected] adresine mail atarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Haber - Sibel YAPIK