3 MÜZİK TOPLULUĞUNA ÖN BAŞVURULAR BAŞLADI

21.10.2024

TÜRK SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞU

ŞEF: MEHMET HULİSİ YÜCEBIYIK

2013 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu her yıl yeni üyelerin katılımıyla gelişerek büyük bir aile haline geldi. Çalışmalarını perşembe akşamları 19.00 ile 21.00 saatleri arasında İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde yapacak olan koromuz, mensuplarının Türk Sanat Müziği alanında repertuarını ve zevklerini geliştirirken, aynı zamanda yeni dostluklar kurulmasına da vesile olmaktadır. Bu yıl da bünyesine Türk Müziğine gönül veren yeni güzel sesleri katmayı amaçlayan koro, çalışmalarına ekim ayı sonunda başlayacaktır.

Yaş Aralığı: 18 yaşından itibaren

Tanışma Dersi: 31 Ekim Perşembe (19.00 – 21.00)

Derse Başlama: 7 Kasım Perşembe (19.00 – 21.00)

Not: Ücretsiz ve sınavsız.

Kayıt Linki: https://ebelediye.atasehir.bel.tr

ANADOLU HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU

ŞEF: AHMET YAKUP YILDIZ

Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Topluluğu kurulduğu 2012 yılından beri sizlerle buluşmaya devam ediyor. Her çarşamba saat 19: 00-21: 00 saatleri arasında İnal Aydınoğlu Kültür Merkezinde yapılacaktır. Çalışmalarını şef Ahmet Yakup Yıldız ve repetitör Doğan Yıldırım ile sürdüren koromuz bu yılında yeni üyelerini ilan edeceği tarihlerde üye seçmelerini yapacaktır.

Başvurmak isteyen adayların bir halk türküsünü seslendirecek şekilde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Sınav Tarihi: 30 Ekim Çarşamba

Sınav Saati: 18.00

Sınav Yeri: İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi

Online Kayıt Linki:  https://ebelediye.atasehir.bel.tr

Ders Başlama Tarihi: 6 Kasım Çarşamba (19.00 – 21.00)

ATAŞEHİR BELEDİYESİ MSKM HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU

ŞEF: MUSTAFA DEMİRKAYA

Bir yörenin yerleşik insanları tarafından üretilen, o yöre insanının ortak yapıtı haline gelen ve kulaktan kulağa aktarılarak yaşatılıp günümüze kadar ulaşan halk müziği, yerel kültürlerin izlerini taşır ve eser sahiplerinin adları çoğunlukla belirsizdir. Ülkemiz halk müziği, tarihin eski zamanlarından bugüne kadar Anadolu'da ve Rumeli'de yaşamış bütün uygarlıkların, kendilerine özgü kültürel değerlerini biriktirerek, yörelere göre kültürel farklılıkları sergileyen bir söyleme biçimidir. 18 - 65 yaş grubu üyelerden oluşan Ataşehir Belediyesi MSKM Halk Müziği Topluluğu çalışmalarını salı günleri 19.00 - 21.00 saatleri arasında Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde (MSKM) yürütüyor.

MSKM Halk Müziği Korosu katılım sınavında baz alınan kriterler:

-Tek ses duyuş (piyanoda verilen tek sesi "na" vokali ile tekrarlamak)

-Çift ses duyuş (piyanoda aynı anda verilen iki sesi, önce kalın sonra ince ses olmak üzere "na"

Vokali ile tekrarlamak)

-Ritim (alkışla verilen ritmi aynı şekilde alkış ile tekrarlamak)

-Melodi (piyanoda çalınan kısa ezgileri "a" veya "na" ile tekrarlamak)

-Eser İcrası (adayın bildiği bir şarkı/türkü vb. eseri eşlikli veya eşliksiz olarak söylemesi)

Yaş Aralığı: 18 yaşından itibaren

Sınav Tarihi: 5 Kasım Salı (19.00 – 21.00)

Sınav Yeri: Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Online Kayıt Linki:  https://ebelediye.atasehir.bel.tr

Ders Başlama Tarihi: 5 Kasım Salı (19.00 – 21.00)