Yunus Emre Camii Parkı ve Taziye Evi Hizmete Açıldı

25.4.2013

Ataşehir Belediyesi, Ataşehirliler için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Ataşehirliler’in şehrin boğucu havasından kurtulup rahat bir nefes almaları için yeşil alan miktarını kişi başına iki katına çıkaran Ataşehir Belediyesi, 24 Nisan Perşembe günü Esatpaşa Mahallesi’nde Yunus Emre Camii Parkı ve Taziye Evini’de hizmete açtı. Esatpaşalılar’ın yoğun ilgi gösterdiği açılışa, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bundan sonra da Ataşehirliler için çalışmayı sürdüreceklerini söyleyip, “Biz Ataşehir’i bir bütün olarak görüyoruz. Dine, mezhebe ve ırka dayalı bir hizmet vermiyoruz. Seçildikten sonra parti gömleğimizi bir tarafa bıraktık. Çünkü biz kamu hizmeti veriyoruz. Sizlerle birlikte Ataşehir’i daha da ileri götüreceğiz” dedi. Konuşmanın ardından halka birlikte Park’ın ve Taziye Evi’nin açılışı yapıldı. Açılışta, Yunus Emre Camii Derneği Yönetim Kurulu adına katkılarından dolayı Başkan İlgezdi’ye teşekkür plaketi de verildi.

Park ve Taziye Evi hakkında bilgiler

Yunus Emre Camii Parkı, Esatpaşa Mahallesi Ziya Paşa Caddesi üzerinde bulunuyor. 5 bin 256 metrekare alana sahip alanda meydan, yürüme yolları, dinlenme alanları, yıldız şeklinde kuru havuz, şadırvan, ahşap pergolalar, banklar, aydınlatma elemanları, çöp kutuları v.b. park donatıları yer alıyor. Öte yandan bu parkın içinde Yunus Emre Taziye Evi de yer alıyor. 200 kişi kapasiteli Yunus Emre Taziye Evi de 230 metrekare kapalı alanda tek katlı prefabrik yapıdan oluşuyor.