Çocuk Festivali Sona Erdi

25.4.2012

Ataşehir Kaymakamlığı, Ataşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı “2. Uluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali” sona erdi.  



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 20–25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen festivale; Almanya, Bulgaristan, Endonezya, Kırgızistan, Macaristan ve Slovakya’dan katılan çocuklar Ataşehir’de ülkelerini tanıtarak, dostluk ve barış için gösteriler yaptılar.



Yurtdışından gelen misafir öğrenciler festivalin son gününde Ataşehir
Kaymakamlığı’nı, Belediye Başkanlığı’nı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret eden öğrenciler Başkan Battal İlgezdi’ye ülkelerinden getirdikleri küçük hediyeleri armağan ederken, Başkan İlgezdi de yabancı misafirlerine Türk lokumu hediye etti. 


Çocuklar için gerçekleştirilen etkinlik Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde yapılan Festival Galası ile son buldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özgenç’in katılarak emeği geçenlere plaket sunduğu galada yabancı misafirler de son kez ülke danslarını sergiledi. 



Ayrıca kapanış galasına Bulgaristan Pavel Bane Belediye Başkanı Dimitar Radevski ve Türkiye’deki Alman Okullarının Genel Koordinatörü Ingrid Koch de katıldı.