Ataşehir'de Kukla Şenliği

21.3.2010

Ataşehir Belediye Başkanlığı “Dünya Kuklacılık Günü” nedeniyle “Karagöz Mikroplara Karşı” adlı oyunu ücretsiz olarak sahneye koyacak.

Çağdaş ve sağlıklı yaşanabilir bir Ataşehir oluşturma çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sanata ve sanatçıya verdiği değer ve desteği de ilçe sakinlerini çeşitli sanatsal etkinliklerle buluşturarak gösteriyor. 21 Mart Pazar günü tüm dünya da “Dünya Kuklacılık Günü”nün kutlanacağını hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kukla ve Karagöz sanatına ülkemizde yeterince önem verilmediğini, kukla sanatının desteklenmediğini belirtti.Yaratıcılığa açık olan sanatların sadece çocukların eğlenmek için izlediği basit gösterilere dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sanatın bu dalına gösterilen ilgisizlik nedeniyle sayıları oldukça azalan kukla ve karagöz sanatçılarına destek verilmesi çağrısında bulundu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “21 MART DÜNYA KUKLACILIK GÜNÜ” nedeniyle ilçede özellikle okullarda ücretsiz Karagöz- Hacivat gösterilerinin gerçekleştirilmesini istedi.

Ataşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü ve Batıkent Karagöz Sahnesi işbirliği ile Ataşehir'de ilk kez Dünya Kuklacılık Günü etkinlikleri kapsamında KARAGÖZ MİKROPLARA KARŞI adlı gösteri sahnelenecek. 21 Mart 2010 Pazar Günü Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Tiyatro Salonu'nda sergilenecek olan Karagöz Mikroplara Karşı adlı oyun, Ataşehir'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda da ücretsiz olarak sergilenecek.

Tarih : 21 MART 2010 PAZAR

Saat : 13.00

Yer : Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Tiyatro Salonu

Tiyatro Adı : Batıkent Karagöz Sahnesi

Oyun Adı : KARAGÖZ MİKROPLARA KARŞI

Yazan, Yöneten, Canlandıran : (hayali)Nihat MÜRŞİTPINAR

Oyunun Konusu : Hacivat grip olmuştur. Karagözle konuşurken ona da grip mikrobu bulaştırır. Karagöz, mikroplarla mücadeleye başlar…