Ataşehir Belediyesi’nde “Etik” Semineri

30.5.2012

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal tarafından verilen “Etik” konulu seminere katıldı.

“Etik anlayış ve hukuk arasındaki ilişki” ile “Kamu yönetiminde etik anlayışın yeri” konularını anlatan Ümit Kocasakal, “Etik kavramı mesleki bir ahlak anlayışı çağrıştırır. Etik anlayış, bir konum ve sıfata sahip kişilerin konum ve sıfatlarına göre davranış yükümlülüğüdür” diye konuştu.

Etik kavramı ile ilgili Türkiye’de uygulanan kanunları ve Avrupa Konseyi’nin ilke kararlarını anlatan İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, her şeyin doğru işleyebilmesi için bağımsız bir yargı olması gerektiğinin altını çizdi.

Kamu yönetiminde yolsuzluk konularına da değinen Ümit Kocasakal, “Etik değerleri uygulamayan insanlar; vicdanlarından, aynalardan ve çocuklarının gözlerinden kaçamaz” dedi. Seminerin ardından Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal’a teşekkür plaketi ve çiçek verdi.