Ataşehir Belediyesi Çevre Projeleri Devam Ediyor

1.4.2010

Ataşehir Belediyesi Çevre Müdürlüğü Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi 2. Ayağı Küçükbakkalköy Mahallesi ÖR-KO Sitesi’nden start aldı. Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO İşbirliği ile gerçekleştirilen Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi kapsamında Küçükbakkalköy, İnönü, İçerenköy ve Fetih mahallerinde 50 bin konut ziyaret edilerek, geri dönüşüm konusunda bilgilendirilecek ve geri dönüşüm poşetleri dağıtılacak. Daha yeşil bir Ataşehir için geri dönüşümün çok önemli olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Geri dönüştürülen bir ton kağıt veya karton atık ile 17 ağacın kesilmesini önleyebiliyorsunuz. Çevremiz için bu çok önemli” dedi.

Ataşehir Belediyesi olarak ayda 530 ton ambalaj atığı topladıklarını söyleyen Çevre Müdürü Ayten Kartal; geri dönüşüm projelerinin temiz bir çevre için çok önemli olduğunu, bu konuda herkese görev düştüğünü belirtti. Kartal, geri dönüşüm çalışmalarında başarılı olabilmeleri için Ataşehirlilerin katkısının önemli olduğunu vurguladı.