Ataşehir Belediyesi 2. Maket Yarışması Başladı.

14.4.2011

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen geri dönüşümlü malzemelerden yapılan Maket Yarışması için başvuru süresi başladı. 30 Mart - 26 Mayıs tarihleri arasında Ataşehir sınırları içerisinde bulunan ilköğretim ve liseler geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları maketleri teslim tarihinde Ataşehir Belediyesi’nin belirlediği yere teslim edecekler. İlköğretim ve lise çağındaki çocuklar ve gençlerde çevre bilincinin sağlıklı bir biçimde oluşturulması, geri dönüşümün öneminin benimsetilmesi ve çevreyi gönüllü olarak koruma alışkanlığının artırılması amacıyla düzenlenen yarışma 26 Mayıs tarihinde sona erecek. Eserler öğrenciler tarafından lise müdürünün veya müdür yardımcısının başkanlığında en az iki öğretmen eşliğinde hazırlanacak ve belediye tarafından belirlenecek yer ve saatte değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilecek.

Maket Yarışmasına Katılma Şartları:

1- Her okul bir eserle yarışmaya katılacaktır.
2- Ölçüler : 2,00/2,00 metre ölçülerinde (max)
3-Kullanılacak malzemeler geri dönüşüm malzemeleri (Ambalaj atıkları vb.)
4-Eserler Belediye tarafından belirlenecek yere, okul tarafından getirilerek teslim edilecek ve belediyenin belirlediği tarihte Optimum Alışveriş Merkezi’nde sergilenecektir.

Yarışma Koşulları

1-Eserlerin görünür kısımlarına okul ve yetkili kişi isimleri, adres ve telefon numaraları ( ilçe, cadde, sokak, no, v.b.) açık şekilde yazılacaktır.
2-Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.
3-Yarışmaya katılan eserler Ataşehir Belediye Başkanlığı’nca çeşitli yayınlarda kullanılarak değerlendirildiğinde ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir.