AIESEC İSTANBUL ASYA VE ATAŞEHİR BELEDİYESİ YAZ PROJELERİ BAŞLIYOR

22.7.2024

 

Ataşehir Belediyesi ve AIESEC İstanbul Asya Şubesi iş birliğiyle, farklı ülkelerden gelen öğrenciler ile Ataşehirli öğrenciler bir aylık yaz okulu projesinde buluşacak. Projeyle gençlerin; çevre, insan hakları, hayvan hakları ve sürdürülebilir yaşam gibi alanlarda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Ataşehir Belediyesi, dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından olan ve çok sayıda ülkede kar amacı gütmeden gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren AIESEC ile “Dünya Bize Katılıyor” projesine ev sahipliği yapıyor. AIESEC İstanbul Asya Şubesi, Ataşehir Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek proje, çocuklar ve lise çağındaki gençler odak alınarak hazırlandı.

Proje; öğrencilerin iletişimini geliştirip, kültürlerin kaynaşmasını sağlarken, İngilizce öğrenmelerine ve birçok alanda farkındalık kazanmalarına da yardımcı olmayı hedefliyor. Proje kapsamında günlük programlar dahilinde 7-17 yaş grubundaki öğrenciler dans ve resim atölyelerine katılım sağlayacak. Etkinlikte “dünya bize katılıyor, yeşil dünya, küresel ısınma, sokak hayvanları, küresel sınıf (speaking cafe) ve tiyatro” gibi eğitimler de verilecek.

Yeditepe Üniversitesi’nin desteklediği program; Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi ve Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde eşzamanlı olarak yürütülecek. 29 Temmuz'da başlayacak bir aylık yaz okulu, 29 Ağustos Perşembe gününe kadar devam edecek.

Proje sonunda, Türk ve yabancı öğrencilerin katılımıyla kültürel kıyafet,yemek ve dansların tanıtıldığı “Kültürler Panayırı” isimli etkinlik düzenlenecek.

 

Etkinlik Bilgileri:

Kayıt tarihi: 22.07.2024

Etkinlik başlangıç: 29.07.2024

Etkinlik sonu festivali: 29.08.2024

Yaş grubu: 7-17 yaş aralığı

Kayıt için link: https://ebelediye.atasehir.bel.tr

 

Etkinlik Merkezleri:

-İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi

-Mustafa Saffet Kültür Merkezi

-Neşet Ertaş Kültür Evi

-Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi

 

Etkinlik kapsamındaki faaliyetler:

-Dünya bize katılıyor

-Yeşil Dünya, küresel ısınma

-Sokak hayvanları

-Küresel sınıf (speaking cafe)

-Tiyatro, müzik


Projelerin detaylı bilgisi: 

AIESEC İstanbul Asya şubesi ve Ataşehir Belediyesi iş bilirliğinde yürütülecek olan projelerin detaylı kapsamı şu şekilde:

Lise ve üniversite öğrencilerine özel olarak hazırlanan “Dünya Bize Katılıyor” Projesi, 5’den fazla ülkeden, 15 yabancı üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Proje 15 değişim katılımcısı ile 6 hafta boyunca, haftanın 4 günü çeşitli atölye ve sunumlarla sürdürülecek.

“Rooted” ve “Green Leaders” projesi ile çocuklarda çevre bilinci ve sokak hayvanlarına merhamet gibi insani değerlerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Çeşitli atölyeler, sunumlar ve sokak hayvanlarını besleme, kulübe yapımı gibi etkinliklerle çocuklarda küresel ısınma, sürdürülebilirlik, çevreye saygı gibi insani değerlerin gelişmesi amaçlanacak.

“Fingerprint” projesi kapsamında farklı yaş gruplarında 5 yabancı değişim katılımcısının katkısıyla resim, müzik, drama gibi etkinlikler yapılarak eğlenceli bir şekilde kültürel etkileşim sağlanacak.

“Global Classroom” projesi kapsamında 5 yabancı değişim katılımcısının katkısıyla farklı yaş gruplarında çocuklara haftanın belirli günlerinde ücretsiz olarak yabancı değişim katılımcıları tarafından İngilizce dil bilgisi ve gramer eğitimleri verilecek.

Proje sonunda “Kültürler Panayırı” isimli yabancı ve Türk katılımcıların kültürel kıyafet, yemek ve danslarını tanıtabileceği bir etkinlik de gerçekleştirilecek.