Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ilk etkinlikler "Sanat Eğitim Kursları Yıl Sonu Gösterisi" ile başladı

31.5.2016

Ataşehir Belediyesi tarafından Örnek Mahallesi’nde yapımı bitirilerek hizmete açılan Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ilk etkinlikler, "Sanat Eğitim Kursları Yıl Sonu Gösterisi" ile başladı.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesinde 2015-2016 eğitim döneminde çeşitli branşlarda öğrenim gören öğrenciler yılsonu performanslarını Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sergilediler.

Keman, Bağlama, Gitar, Piyano, Resim, Halk Oyunları, Tiyatro, Drama, Zumba, Temel Müzik Eğitimi, Şan, Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği Korosu eğitimi alan çocuklar, gençler ve yetişkinler aldıkları eğitimi performansa dönüştürme ve müzikal olarak kendilerini ifade edebilme şanslarına sahip oldular.

"Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz" projesi kapsamında 17 Mayıs Salı günü Türk Sanat Müziği Korosu, 26 Mayıs Perşembe günü ise Türk Halk Müziği Korosu Konserleri Zübeyde Hanım Hizmet İçi Enstitü Merkezi’nde yapıldı.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası ise; Acıbadem Üniversitesi’nin Astronomi Şenliği’nde, Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Konferans Salonu’nda “İki Sonsuz Keşif ve Astronomi” isimli bir konser verdi.

Ana Renkler projesi kapsamında eğitim gören kursiyerlerin “Sanatla Yaşamak” isimli yılsonu sergisi Ataşehir Belediyesi Cemal Süreyya Sergi Salonu’nda açıldı.

27-28-29-30 Mayıs 2016 tarihlerinde ise Keman, Bağlama, Gitar, Resim, Halk Oyunları, Dans ve Şan Eğitimi yılsonu etkinlikleri yapıldı.

Projenin bu yılki bölümü kapsamındaki tiyatro gösterileri ise 10 ve 17 Haziran 2016 tarihlerinde Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ATAMEM, Mustafa Kemal Ata Evi, Kayışdağı Lions Ata Evi  Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, İnönü Ata Evi ve İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nde verilen sanat eğitimlerine kayıtlı 1.814 kişi bulunuyor ve bunlardan 1.121 kişi kurslara devam ediyor.

İlk etkinlikler yapılmaya başlanan Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nin resmi açılışı yaz sonunda düzenlenecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası Yaylı Çalgılar Topluluğu Ataşehir’de | Ataşehir Belediyesi

BİLKENT SENFONİ ORKESTRASI YAYLI ÇALGILAR TOPLULUĞU ATAŞEHİR’DE

6.1.2017

Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali açılış konseri, “Evrensel Kardeşlik ve Dünya Barışına Katkı” ödülü sahibi Bilkent Senfoni Orkestrası Yaylı Çalgılar Topluluğu tarafından gerçekleştiriliyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 6 Ocak Cuma günü Bilkent Senfoni Orkestrası Yaylı Çalgılar Topluluğu Açılış Konseri İle başlıyor. Konser, Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da başlayacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 1993’te Bilkent Üniversitesi’nin özgün bir sanat projesi olarak kuruldu. Orkestra, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin öğretim kadrosunda yer alan, Türkiye ve 12 ülkeden seçkin sanatçıdan oluşuyor. Bilkent Senfoni Orkestrası, Türkiye’nin ilk özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu olma özelliğini de taşıyor.

“Yerelden Evrensele Kültürel Tanıtım”

İstanbul’da yeni yılın ilk uluslararası festivali olma özelliğine de sahip olan organizasyonun açılış konserini gerçekleştirecek olan Bilkent Senfoni Orkestrası Yaylı Çalgılar Topluluğu ise, kuruluşundan itibaren çeşitli kurumlarla ve özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı geniş işbirliğiyle, sanatın toplumsal yaşamda işlevsel kılınmasını ilke ediniyor. Orkestra, “Evrensel Kardeşlik ve Dünya Barışına Katkı”, “Yerelden Evrensele Kültürel Tanıtım” ödüllerinin de sahibi. Bilkent Senfoni, 2009 yılında “UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi” ilan edildi.