İftardan Sonra Açık Hava Sineması

26.7.2012

Ramazan’da mahallelere tiyatro ve sinema geliyor

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında; Tiyatro TIR’ı yola çıkıyor, okulların bahçelerinde de açık hava sinemaları kuruluyor.

Ramazan ayı boyunca Ataşehir’de bulunan 17 mahalleyi gezecek Tiyatro TIR’ında; Ramazan ayı için özel olarak hazırlanan tiyatro oyunları sahnelenecek. Orta oyun tarzında sahnelenecek oyunlar; kantodan ibiş’e, kavukludan pişeker’e, komediden hüzne kadar geniş bir içeriği barındıracak. Oyun karakterleri, içeriği, dansları, şarkıları, komedisi, hüznü ve oyunda rol alan tanınmış sanatçıları ile Ataşehir halkına keyifli saatler yaşatmayı hedefleyen oyunlar iftardan sonra 21.30’da başlayacak.

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında hazırlanan bir diğer etkinlikte ise okulların bahçelerine açık hava sinemaları kurulacak. Ataşehirliler, iftar saati sonrası okulların bahçelerinde; Berlin Kaplanı, Selvi Boylum Al Yazmalım, Dedemin İnsanları ve Sen Kimsin isimli sinema filmlerini izleyecekler.

Sinema Günlerinin Programı

Ataşehir’in Başarı Hikâyeleri Kitaplaştırıldı | Ataşehir Belediyesi

ATAŞEHİR’İN BAŞARI HİKÂYELERİ KİTAPLAŞTIRILDI

6.1.2017

Ataşehir Belediyesi’nin 2009 yılından itibaren hizmete açtığı Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM) ve Ataevleri’ndeki eğitimlere katılan Ataşehirli kursiyerlerin başarı hikâyeleri, “Ataşehir Başımıza İş Açtı” isimli bir kitaba dönüştü.

Ataşehir Belediyesi’nin, ilçede yaşayan farklı yaş grubundan bireylerin sanat ve kültürün her alanından yararlanması, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması ve yetişkin herkesi bir meslek ve uğraş sahibi edindirmek amacıyla hayata geçirdiği; Ataevleri, Meslek Edindirme Birimleri ve Kültür Merkezleri’nde sadece 2016 yılında 15 bin yetişkin, genç ve çocuk eğitim aldı.

Bu eğitimler sayesinde meslek ve uğraş sahibi olan, bir sanat dalında kendini yetiştiren Ataşehirlilerin başarı hikâyelerinin yer aldığı bir kitap da yine Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak okurlara sunuldu. Farklı hayatlardan kesitlerin de yer aldığı “Ataşehir Başımıza İş Açtı” isimli kitap, aynı zamanda Ataşehir’in renkli dünyasından örnekler de sunuyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin bir sunum yazısının da yer aldığı kitapta “ilçemizin tüm mahallelerinde yaşam mücadelesi veren, hayata tutunmak için güçlü bir desteğe ihtiyaç duyan kadınlarımız, gençlerimiz olduğu gerçeğini planlarımızın başına büyük harflerle yazdık” denirken, Belediye tarafından hizmete sunulan kurslar ve eğitim merkezlerinin bir amacının da metropollerde yaşayan bireyin yalnızlığının ve yalıtılmışlığının çözüme kavuşturulması olduğu belirtiliyor.

“Ataşehir Başımıza İş Açtı” kitabını pdf olarak görüntülemek için  buraya tıklayınız.

"Ataşehir Başımıza İş Açtı" kitabını sanal dergi olarak görüntülemek için buraya tıklayınız.