PERDE ÖNCESİ GALA’DA BULUŞTULAR

20.3.2018

>>> Festivaldeki tiyatro oyunlarının biletleri tükenmiştir, ilginiz için teşekkür ederiz. <<<

Ataşehir Belediyesi’nin bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiği tiyatro festivali harika bir gala ile başladı.

Tiyatro ve sinemaya yıllarını vermiş oyuncuların katıldığı galada; Zihni Göktay, Metin Akpınar, Rasim Öztekin, İzzet Günay, Metin Uca, Metin Çoşkun, Orhan Aydın, Tunç Başaran, Berat Yenilmez ve tiyatro oyuncuları büyük ilgi gördü.

Kokteyl ve “75. Yaşında İsa Çelik’in Objektifinden Tiyatro Dünyası” sergisi ile başlayan galada, müzikal bir gösteri yapıldı.

Galaya Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi de katıldı.

Ayça Varlıer’in sunduğu gecede, her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü içine alan bir ay boyunca, tiyatro ile tiyatroseverleri buluşturan festivalin tanıtımı yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlhami Yılmaz şunları söyledi: “Tiyatronun kalbi bir kez daha Ataşehirimizde atıyor. Bizler Ataşehir Belediyesi olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Tiyatro festivalimizi her yıl bir sanatçımıza ithaf ediyoruz. Bu yılımızı da tiyatronun emektarı, duayeni sayın Zihni Göktay’a ithaf ediyoruz. Kendisine bizimle oldukları için çok teşekkür ediyoruz.”

Konuşmanın ardından İlhami Yılmaz tarafından İsa Çelik’e ödül verildi.

Ardından galanın onur konuğu ve tiyatro sahnesinde bu yıl 55. senesini kutlayan Zihni Göktay’ın tiyatro yıllarını anlatan belgesel gösterimi yapıldı.

İlk perde 23 Mart Cuma günü açılıyor

23 Mart-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festivalde bu yıl 24 günde; 13 oyun, 4 atölye, 3 söyleşi ve 2 sergi tiyatroseverlerle buluşacak.

Festival 23 Mart Cuma akşamı Bernard-Marie Koltès’in yazdığı, Rıza Kocaoğlu’nun oynadığı “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” oyunuyla açılacak. Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun saat 20.30’da başlayacak.

Pazar Sohbeti: Prof. Dr. Örsan K. Öymen İle Felsefe Sohbeti | Ataşehir Belediyesi

PAZAR SOHBETİ: PROF. DR. ÖRSAN K. ÖYMEN İLE FELSEFE SOHBETİ

14.5.2017

Tarih: 14 Mayıs Pazar

Saat: 15.00

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Prof. Dr. Örsan K. Öymen - 17. ve 18. Yüzyıl Felsefesi

Örsan K. Öymen ile beşincisini gerçekleştirelen felsefe sohbetleri kapsamında bu kez; Bacon, Hobbes, Locke, Descartes, Spinoza, Leibniz, Berkeley, Hume, Rousseau ve Kant gibi filozofların kuramları ele alınacak, Rönesans, Yeni Çağ ve Aydınlanma Dönemleri özetlenece

MAYIS AYI ETKİNLİK PROGRAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!