Ataşehir Belediyesi Bir İlke Daha İmza Atıyor

10.2.2012

Ataşehir Belediyesi bir ilke daha imza atıyor ve Türkiye’nin ilk “Özel Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü”nü kuruyor.

Ataşehir Belediyesi ve AKUT arasında imzalanacak olan protokol ile Türkiye’nin ilk Afet ve Acil Durum Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Ataşehir’de kuruluyor.

Deprem kuşağında olan Türkiye’de yaşanan depremlerde büyük can ve mal kayıpları oluyor. Son olarak Van’da yaşanan büyük depremin ardından olası bir İstanbul depremini en az zararla atlatmak için kolları sıvayan Ataşehir Belediyesi, AKUT ile yaptığı görüşmelerin sonucunda Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Ataşehir kriz merkezinin bulunduğu alanda Afet ve Acil Durum Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’nü kuruyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ ile AKUT Başkanı Nasuh MAHRUKİ’nin de katılımı ile 13 Şubat Pazartesi saat 10.00’da Ataşehir Marriot Hotel’de iki kurum arasında imzalanacaktır.

Protokol İmza Töreni Programı
            Saat: 10.00 Açılış Konuşmaları
                      Dündar Şahin - AKUT Eğitim Kurulu Başkanı
                      Nasuh Mahruki - AKUT
                      Başkanı Battal İlgezdi - Ataşehir Belediye Başkanı İmza Töreni

Saat: 11.30

Kapanış Tarih: 13 Şubat 2012
            Yer: Marriott Hotel- Ataşehir

Onur Caymaz İle Yaratıcı Okurluk Atölyesi | Ataşehir Belediyesi

ONUR CAYMAZ İLE YARATICI OKURLUK ATÖLYESİ

7.11.2017

Benzerlerinden çok daha farklı bir içeriği olan “Onur Caymaz ile Yaratıcı Okurluk Atölyesi”, bu kez Ataşehirli gençlerle Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde buluşuyor. Şair ve yazar Onur Caymaz, üç senedir sürdürdüğü atölye ile dopdolu bir okuma etkinliği gerçekleştiriyor.

1. Hafta: Alfabe, harf, simge Elif’ten alfa’ya, uzun ince bir yol... Harfler ve edebi maceraları, hurufat: John Berger’in G’sinden, Georges Perec’in hiç “E” harfi kullanmadan yazdığı La Dispiration’a; Ahmet Necdet Ç’sinden, Costa Gavras’ın Z’sine, Metin Eloğlu’nun Ğ’sinden, Asaf Halet’in He’sine tüm alfabe..

2. Hafta: Kelime, dil, anlam Kelime, kalem, kelam, mana. Kelime yaralanmak mı demek? Dil nedir, dil kusuru, dil bilinci – şarz, meşaz Dilin başkalaşması, yerli yerinde kullanımı Nokta, virgül, noktalı virgülü bilmeyen yazarlar Kusur sahiden üslup mudur, makas kullanmayı az bilen terzi olur mu? Her şey yazıldı da hepsi anlaşıldı mı?

3. Hafta: Cümle, metin, kitap Cem, cümle, içimizden geçen cümleler Düşük cümle, devrik cümle, bitik cümle Metin hayatın neresinde? “Metin” olun, edebiyat ölmedi! Yazarın anlatacak şeyinin olmaması. “Hiçbir şey”, anlatılabilir mi? Kitabın tarihi (taş, tablet, papirüs, kodeks), ilk kitaplar, kitapçı, sahaf Kitap kâr ettirir mi, yazar fakir olmak zorunda mı? Sektör olarak yayıncılık, piyasa

4. Hafta: Yazmak, edebiyat, okumak Yazmak öğretilebilir mi? Herkes yazabilir, yazar olabilir mi? Edebiyat, peki, tamam ama neden? Okumak bir işe yarar mı? Türkiye’de okumak nasıl bir şeydir? Okumanın tarihi İyi de ne okusam? En sevdiğim hikâye... Dizenin söylediği

Tarih : 07 - 14 - 21 - 28 KASIM

Saat: 17.00