NEDEN “BEN ANA YASAYIM”

2.3.2017

Ataşehir Belediyesi olarak, bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde her kesimden kadın portrelerinin yer aldığı “BEN ANA YASAYIM” afişiyle çıktık. Afişlerimiz 1 Mart’tan itibaren Ataşehir’in billboard’larında yer aldı. Yine 8 Mart etkinliklerimizin duyurularında da aynı sloganımız kurumsal olarak yer almaktadır.

Peki neden “Ben Ana Yasayım” sloganı? Uzun bir çalışma sürecinden sonra kamuoyuyla paylaştığımız afişlerimiz, onlarca kadınla görüşülüp eleştirileri titizlikle değerlendirildikten sonra şekillendirildi.

Afişlerin altında Ataşehir Belediyesi’nin kurumsal logosuyla birlikte Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin imzası bulunmaktadır. Şimdi sözü, bu sloganla ilgili Başkan İlgezdi’ye bırakalım:

“Ben Ana Yasayım sloganında yer alan ‘ana’ vurgusu, ‘birinci, ilk’ anlamında kullanılmıştır. ‘Yasa’ sözcüğüyle kastedilmek istenen ise, anayasa değildir. Birbirinden ayrı kelimelerden oluşan sloganımızla kadının birinci, ilk ve yasalar üstü olduğu vurgulanmıştır. Eğer tersi bir cümleyle konuyu ele alıp, niyetimiz bugün içinde bulunduğumuz ‘Anayasa’ sürecine vurgu yapmak olsaydı, ‘Ben Anayasayım’ şeklinde, yani birleşik kullanırdık. Oysa bize göre kadın, anayasanın da üstündedir.”

GÖRSELLERDEN OLUŞAN VİDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ!